Lachende gezichten op jubileumfeest Koridon

0

Toen Koridon 30 jaar geleden net van start was gegaan, bestond de orderportefeuille uit een hoge papierstapel op het bureau. De klant met het meest urgente project werd bovenop gelegd. Hoe anders is dat anno 2017. Het plaatbewerkingsbedrijf in Zaandam werkt met een papierarme productie-aansturing en de medewerkers hebben op alle werkplekken digitale communicatie van de planning.

Hoe dat allemaal werkt, konden klanten, toeleveranciers en familieleden van het Koridon team medio juni met eigen ogen aanschouwen tijdens het jubileumfeest. Het was een spetterende open dag met veel lachende gezichten. De gasten werden rondgeleid door medewerkers en konden daarbij fraai (en complex) plaatwerk bewonderen en producerende machines in actie zien. Iedereen ging naar huis met een door Koridon geproduceerde telefoonstandaard.

Nabije toekomst
Daarnaast werd een mooie terugblik op het verleden gegeven en toegelicht hoe Koridon is ontstaan en hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld. Maar natuurlijk werd ook een blik in de toekomst gegund. De focus voor de nabije toekomst ligt op het verder automatiseren van de interne processen en de werkvoorbereiding om zodoende de doorlooptijden verder te verkorten en verregaande kostenbeheersing te realiseren. QRM (Quick Response Manufacturing) is één van de volgende hoofdpunten op de agenda om de doorlooptijd verder te beperken. Daarnaast is Koridon samen met een externe partij bezig software te schrijven om bijna volledig automatisch vanuit een step of ander 3D bestand de calculatie te kunnen maken.

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan heeft Koridon een geldbedrag geschonken aan de stichting Het Vergeten Kind, die zich inzet voor kinderen in Nederland die opgroeien in probleemgezinnen. Ook sponsort de Zaanse plaatbewerker een waterpomp van de stichting FairWater. Koridon maakt al jaren de waterpompen voor deze stichting, die ingezet worden in  Afrika.