Lakwijk verhoogt productiviteit en kwaliteit met 5-assige Emco

Om de productiecapaciteit te vergroten én op een hoger niveau te brengen heeft Lakwijk Kunststoffen in ’s-Hertogenbosch de stap gemaakt naar een 5-assige freesmachine. De nieuwe 5-asser van het fabricaat Emco moest niet alleen goed toegankelijk zijn en goed zicht bieden op het werkstuk maar  tevens voorzien gaan worden van de reeds aanwezige BMO PL120 beladingscel.

De machineleverancier moest Lakwijk vooral goed kunnen ondersteunen met applicatiekennis en adequate service. Zo hebben Lakwijk Kunststoffen en De RidderTHO, leverancier van Emco, elkaar gevonden als partners.

Het Emco bewerkingscentrum Maxxmill 500 bleek alle eisen en wensen het beste af te dekken voor Lakwijk en bood bovendien een zeer goede spanenval. Een absolute must bij het verspanen zonder emulsie. Vanwege de vrije spanenval heeft men er zelfs voor gekozen om de spanenbak niet te plaatsen en de machine aan de onderkant gewoon open te laten zodat spanen eenvoudig afgevoerd kunnen worden.

Het meerzijdig bewerken van de producten komt bij Lakwijk niet alleen de doorlooptijd ten goede maar tevens zijn bepaalde werkstukken nu met beduidend minder op- én vooral inspanningen nauwkeuriger te bewerken. Hiermee wordt niet alleen een stap in de productiviteit gemaakt maar tevens in de kwaliteit.

De Maxxmill 500 wordt door Emco in Italië gebouwd en is een nauwkeurige en stabiele verticale freesmachine voor 5-vlaks bewerkingen. De tafel huisvest de B- en C-as. Het opspanvlak bedraagt 600x600mm en is voorzien van een nulpuntspansysteem. Het bed bestaat uit een combinatie van staal dat is afgevuld met polymeerbeton. Voor de volledige sledegroep wordt gietijzer gebruikt. Het totale machinegewicht bedraagt 9.200kg. Lakwijk heeft gekozen voor de 10.000 toeren inline-spil en de Heidenhain TNC 620 besturing welke men reeds kende.

Naast de Emco Maxxmill 500 heeft Lakwijk gelijktijdig een Emco E900 3-assig bewerkingscentrum aangekocht, dat eveneens voorzien is van een Heidenhain TNC 620 besturing.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Minder vervorming van onderdelen tijdens het frezen

23-11 Het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) in Aken heeft nu samen met partners…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

Verspanen

Itter bewerkt fijnmechanische componenten in grootformaat op nieuwe Zayer

02-03 “Een bridgetype freesmachine van Zayer stond al geruime tijd op onze wensenlijst”, vertelt Frank…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

SteRK CNC floreert op enkelstuksproductie

08-09 SteRK CNC is gestart met een gebruikte freesmachine. Sinds de eerste klant zich meldde,…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021