Lakwijk verhoogt productiviteit en kwaliteit met 5-assige Emco

0

Om de productiecapaciteit te vergroten én op een hoger niveau te brengen heeft Lakwijk Kunststoffen in ’s-Hertogenbosch de stap gemaakt naar een 5-assige freesmachine. De nieuwe 5-asser van het fabricaat Emco moest niet alleen goed toegankelijk zijn en goed zicht bieden op het werkstuk maar  tevens voorzien gaan worden van de reeds aanwezige BMO PL120 beladingscel.

De machineleverancier moest Lakwijk vooral goed kunnen ondersteunen met applicatiekennis en adequate service. Zo hebben Lakwijk Kunststoffen en De RidderTHO, leverancier van Emco, elkaar gevonden als partners.

Het Emco bewerkingscentrum Maxxmill 500 bleek alle eisen en wensen het beste af te dekken voor Lakwijk en bood bovendien een zeer goede spanenval. Een absolute must bij het verspanen zonder emulsie. Vanwege de vrije spanenval heeft men er zelfs voor gekozen om de spanenbak niet te plaatsen en de machine aan de onderkant gewoon open te laten zodat spanen eenvoudig afgevoerd kunnen worden.

Het meerzijdig bewerken van de producten komt bij Lakwijk niet alleen de doorlooptijd ten goede maar tevens zijn bepaalde werkstukken nu met beduidend minder op- én vooral inspanningen nauwkeuriger te bewerken. Hiermee wordt niet alleen een stap in de productiviteit gemaakt maar tevens in de kwaliteit.

De Maxxmill 500 wordt door Emco in Italië gebouwd en is een nauwkeurige en stabiele verticale freesmachine voor 5-vlaks bewerkingen. De tafel huisvest de B- en C-as. Het opspanvlak bedraagt 600x600mm en is voorzien van een nulpuntspansysteem. Het bed bestaat uit een combinatie van staal dat is afgevuld met polymeerbeton. Voor de volledige sledegroep wordt gietijzer gebruikt. Het totale machinegewicht bedraagt 9.200kg. Lakwijk heeft gekozen voor de 10.000 toeren inline-spil en de Heidenhain TNC 620 besturing welke men reeds kende.

Naast de Emco Maxxmill 500 heeft Lakwijk gelijktijdig een Emco E900 3-assig bewerkingscentrum aangekocht, dat eveneens voorzien is van een Heidenhain TNC 620 besturing.