Landré kijkt terug op geslaagd jubileumevent

Als één van de oudste technische handelshuizen in Nederland, vierde Landré afgelopen week haar 150-jarig bestaan. De leverancier van productietechnieken voor de maakindustrie heeft in die periodes meerdere crises doorstaan en is daaruit steeds sterk naar voren gekomen. Die positieve drive voerde duidelijk de boventoon, zowel in de actuele productietechnieken die de leverancier presenteerde als in de toespraak van mededirecteur Jan Floor van Egmond.

Van Egmond schetste aan de hand van cruciale momenten uit de rijke historie van Landré de leidende rol die het handelshuis in het verleden innam met de verkoop van stoommachines, later werktuigmachines, de verkoop van Engelse draai- en freesmachines na de oorlog en de introductie van de eerste Japanse CNC-machines eind jaren ’70. Steeds was Landré daar in een vroeg stadium bij, waarmee het een voortrekkersrol in de markt innam.

Ook de huidige crisis ziet Van Egmond als een fase om nieuwe kansen te benutten. “Als eerste in nieuwe technieken stappen en daarmee een leidende positie in willen nemen, was daarom ook nu ons uitgangspunt.” Aan het begin van de crisis stapte Landré als eerste machineleverancier in 3D printtechnologie met de verkoop van 3D printers van de grootste fabrikant op dit gebied, 3D Systems. Met de 3D printtechnologie bedient Landré bedrijven van het begin tot aan het eind van de keten, waarmee ook een grote doelgroep wordt bereikt buiten de metaalindustrie. Met een markt die met 25% per jaar groeit verwacht Van Egmond dan ook uit deze crisis sterk naar voren te kunnen komen.

3D printtechnologie was niet de enige trekker op het jubileumevent. Landré heeft de afgelopen jaren de verschillende divisies gebundeld in een verkoop- en een apart service bedrijf. Daarmee is het met machines, tooling en software voor de verspaning, plaatbewerking, EDM en Additive Manufacturing één van de grootste leveranciers op het gebied van productietechnieken voor de metaal- en kunststofverwerkende industrie met een uitgroei naar nieuwe sectoren. Met de presentatie van de nieuwste Ermak fiberlaser, Mori Seiki draaimachine en bewerkingscentrum, Fanuc draadvonkmachine, Gecam plaatontbraammachine, het 5-assige bewerkingscentrum van Haas en een virtuele presentatie van de rest van het programma bood Landré de bezoekers een breed programma.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Nieuw 3D-printcentrum Ford ondersteunt productie e-modellen

22-02 Eind dit jaar rolt in Keulen het eerste volledig elektrische volumemodel van Ford in…

3D

Twee productielijnen voor industrieel 3D-printen

21-12 In Berlijn en Georgensgmünd heeft het team onlangs metalen componenten geproduceerd met 3D-printen, wat…

3D

Intelligente supersnelle camera voorkomt fouten bij 3D-printen

03-10 De technologie erachter werd ontwikkeld binnen Vision-in-the-Loop (VIL), een imec.icon-innovatieproject in samenwerking met Flanders…

3D

Start met 3D-printen en lift mee op groeiend marktpotentieel

04-07 Deze infosessie vond plaats bij Poly Products in Werkendam. De bijeenkomst werd georganiseerd met…

3D

Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

12-04 Tenminste vier keer per jaar zal in MetaalNieuws uitgebreid aandacht worden besteed aan 3D-printen.…

3D

ABB vervangt gieten reserveonderdelen door 3D-printen

16-02 ABB Turbocharging produceert en onderhoudt high-end turbocompressoren. Het bedrijf onderhoudt meer dan 200.000 turbo’s…

3D

ARBURG en Balluff produceren na doorbraak sensoren met 3D-printer

10-08 Voor taken in de automatiseringstechniek zijn sensoren in geïndividualiseerde vorm interessant omdat ze op…

3D

Ultimaker gaat samenwerken met materiaalbedrijven

24-05 Ultimaker, actief op het gebied van desktop 3D-printen, gaat samenwerken met een aantal toonaangevende…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen