Landré vindt snel alternatief voor high-end horizontaal frezen: Toyoda

0

Door het wegvallen van het Mori Seiki programma, is Landré hard op zoek gegaan naar alternatieven om haar klanten met high-end draai- en freestechnologie te kunnen blijven bedienen. In dat kader maakt Landré bekend per 1 september de horizontale bewerkingscentra van Toyoda exclusief op de Nederlandse en Belgische markt te gaan vertegenwoordigen.

Het Japanse Toyoda, ruim 70 jaar geleden voortgekomen uit de machinedivisie van Toyota Motor corporation, is vergaand gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van horizontale bewerkingscentra in haar eigen Japanse fabrieken en is daarmee actief in de bovenkant van de markt.
Landré directeur Frank de Beijer: “Met de horizontale bewerkingscentra van Toyoda kunnen we onze klanten een waardig alternatief bieden voor de eerder gevoerde horizontale bewerkingscentra van Mori Seiki. De Toyoda horizontale bewerkingscentra zijn een klasse apart in snelheid, stijfheid en nauwkeurigheid. Met technologieën als direct drive rotatietafel, ijlgangen van 60 m/min, acceleraties van 1G maar ook uitvoeringen uitgevoerd met dubbele kogelomloopspillen zijn de Toyoda machines superieur te noemen. Bovendien bouwt Toyoda een complete range van palletmaat 400 mm tot 1250 mm, zowel met hoogwaardige cilindrische rolgeleiding als blokgeleiding. Daarnaast biedt Toyoda turn-key oplossingen voor automatisering.”

Het programma van Toyoda is tot nu toe in Nederland en België altijd minimaal vertegenwoordigd geweest. “Ondanks dat staan er wel al een aantal horizontale bewerkingscentra van Toyoda in de Benelux”, aldus De Beijer. Landré verwacht dat aantal snel uit te kunnen breiden met haar expertise qua verkoop en service in dit segment.
De komende tijd zal Landré nog een aantal high-end machines introduceren om dit programma weer compleet te maken dan wel uit te breiden naast haar andere merken Haas, Fanuc en Exeron.