LANG-Spantechniek komt met nieuwe span- en grijpinnovaties

Lang Techniek heeft binnen haar uitgebreide leveringsprogramma voor de verspanende industrie een aantal interessante nieuwe zaken toegevoegd. De meest in het oog springende productinnovaties hebben betrekking op de Makro-Grip Ultra, de Makro-4Grip en de automatisering met nieuwe grijperopties.

LANG-Spantechniek heeft een aantal nieuwe span- en grijpinnovaties geïntroduceerd

De eerste productinnovatie heeft betrekking op de Makro-Grip Ultra. Dit is een uitbreiding van het bekende Makro-Grip vormgesloten spanprincipe. De nieuwe aanpassingen zorgen voor meer en nog snellere klemmogelijkheden. Dankzij de uitbreidbaarheid van de modules is de Makro-Grip Ultra in staat om onderdelen tot een lengte van 810 mm veilig vast te klemmen. Het spansysteem is met name geschikt voor de matrijzenbouw en klemtoepassingen van vlakke en grote onderdelen.

De optimalisaties die het meest in het oog springen, zijn een flexibel uitbreidbaar spanbereik (410/610/810 mm), drie verschillende systeemhoogtes (45/109/189 mm), drie verschillende verwisselbare spantypes en tenslotte is de oplossing gebaseerd op het Quick-Point 96 nulpuntspansysteem.

Makro-4Grip biedt meer flexibiliteit

Ook de Makro-Grip spanners zijn nu uit te breiden met bekken om ronde producten te spannen. Met de Lang Präge-Technologie is de vijfzijdige bewerking van ronde producten nog sneller en efficiënter uit te voeren. De universele spanbekken zijn voorzien van flexibel positioneerbare inserts voor de indrukking en bijpassende spanbekken zijn verkrijgbaar voor alle maten centrische klemmen van Lang.

De spanbekken zijn separaat verkrijgbaar voor spanners met een basisbreedte van 77 en 125 mm. De meest opvallende kenmerken van de vernieuwde Makro-4Grip zijn de vier klempunten bij een klemhoogte van slechts 6,5 mm met een vasthoudkracht van 20 kN en een aanhaalmoment van 70/100 Nm, het spanbereik variërend in doorsnede van 36 tot 300 mm, de naadloze overgang vanaf het maximale spanbereik van de Preci-Point spantangopname en de universele spanbekken die via flexibel positioneerbare inserts snel en eenvoudig af te stemmen zijn op de diameter van het te bewerken product.

Nieuwe grijperopties voor automatisering

Lang, in Nederland vertegenwoordigt door Leering Hengelo, installeert sinds de zomer van 2020 technologie in de RoboTrex 96 automatiseringssystemen met een standaardinterface voor een wisseling van de grijper. Hierdoor is het mogelijk om naast de grote RoboTrex 96 grijper ook de kleinere RoboTrex 52 grijper met de bijbehorende componenten, zoals automatiseringswagen, spantoren en Makro Grip spanners, te gebruiken. Dat maakt het mogelijk om kleinere werkstukken van meer dan 12 kg, die te hoog zijn voor de RoboTrex 52, via één automatisering te verwerken.

Bij toepassing van twee grijpers worden ook twee soorten nulpunt-spantorens gebruikt, die tegelijkertijd in de machine kunnen blijven. De omschakeling tussen de twee systeemgroottes vindt automatisch plaats door de RoboTrex 96 grijper die de ‘kleine’ pneumatische nulpunt-spantoren op het 96-nulpuntspansysteem plaatst of deze gaat opbergen in het rek zodra hij niet meer nodig is.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Leering Hengelo presenteert gepatenteerde post-processing oplossing op TechniShow

23-08 Dit proces is een van de resultaten van een samenwerking tussen Leering Hengelo en…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

Verspanen

Eenvoudig meerdere nulpuntplaten tegelijk spannen

29-06 Met de uitbreidbare modulaire platen, die flexibel kunnen worden aangepast aan elke machinetafel, kunnen…

Oppervlaktetechniek

Nieuwe website ondersteunt internationale opmars Normfinish

02-02 Voorheen was de informatie over Normfinish een onderdeel van de site van Leering Hengelo.…

Oppervlaktetechniek

Leering Hengelo biedt geautomatiseerde nabewerking 3D-geprinte delen aan

31-08 Leering Hengelo, specialist in nabewerken van 3D-geprinte producten, biedt post-processing nu ook als dienst…

Oppervlaktetechniek

Samenwerking Leering Hengelo met AMT voor nabewerken 3D-geprinte producten

04-06 Leering Hengelo en AMT (Additive Manufacturing Technologies) zijn een samenwerking aangegaan gericht op de…

Plaatbewerking

Gereedschappen brengen Leering Hengelo en APS bij elkaar

13-01 Tijdens de TechniShow zullen Leering Hengelo en APS hun nieuwe samenwerking presenteren. Als aanbieder…

Verspanen

Spanningsarm opspannen met nieuwe SOLIDLine klemmen

07-10 HWR Spanntechnik is kampioen in het spanningsarm opspannen van werkstukken. Dat bewees de Duitse…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen