Nieuwe website ondersteunt internationale opmars Normfinish

Normfinish, producent van straalapparatuur, maakt een sterke internationale groei door. De in Nederland ontwikkelde en geproduceerde producten spelen (zeker door de opkomst van Additive Manufacturing) een steeds grotere rol in de post-productie. Om de buitenlandse groei te helpen, is een nieuwe, internationale website gelanceerd: www.normfinish.com

Voorheen was de informatie over Normfinish een onderdeel van de site van Leering Hengelo. Met de internationale groei is het nu tijd om het merk op eigen benen te laten staan.

Voorheen was de informatie over Normfinish een onderdeel van de site van Leering Hengelo. Met de internationale groei van de afgelopen jaren is het nu tijd om het merk op eigen benen te laten staan. Voor Nederlandse klanten is de verbinding met Leering Hengelo duidelijk.

Formule-1-teams

Directeur van Normfinish André Gaalman merkt dat door de internationale groei het merk wereldwijd nog meer op de kaart staat. “Onze klanten zitten verspreid over de hele wereld. Van de Verenigde Staten, tot China, Europa en Australië. Zelfs in Nieuw-Zeeland leveren we onze straalcabines. Ook het soort klanten is divers. Het kunnen gespecialiseerde productiebedrijven zijn, maar we hebben ook veel gerenommeerde bedrijven van wereldfaam in ons klantenbestand. En dan ook nog eens in verschillende sectoren, zoals de medische wereld, de maakindustrie en de luchtvaartindustrie. Zelfs Formule-1-teams maken gebruik van onze straalapparatuur.”

Normfinish bestaat al meer dan 50 jaar en is wereldwijd een begrip. Een team van engineers is dagelijks bezig passende oplossingen te vinden voor klantvragen uit binnen- en buitenland. In de afgelopen jaren heeft Leering Hengelo veel geïnvesteerd in de doorontwikkeling en innovatie van de straalinstallaties. Onder andere is een oplossing gemaakt voor 3D-print nabewerken.

Optimaal

Gaalman: “Het grootste compliment dat we van onze gebruikers krijgen is dat ze alleen nog maar Normfinish-straalinstallaties naar binnen laten. Dat zijn vaak klanten die van alles al hebben geprobeerd. Het moest gewoon beter.”

Straalinstallaties vragen namelijk om robuuste engineering en productie. Straalmiddel schiet als een zandstorm rond met snelheden tussen de 60 en 200 m/s. Het kruipt overal in, maakt alles wat niet goed geconstrueerd is binnen uren kapot. Dat staat haaks op de bedrijfszekerheid en reproduceerbaarheid van processen die de klanten eisen. “Juist hierin zit hem de kneep”, zegt Gaalman. “Maak een cabine zo dat bewegende delen of een robot of een x/y-beweging in deze omgeving kunnen overleven.”
Vergeet bovendien de bedrijfsveiligheid niet en de gezondheid van de bediener en zijn omgeving.

Bij de Normfinish straalapparatuur is er vrijwel geen uittreding van straalmiddel en stof tijdens en na het proces en is er een goede reiniging van het straalmiddel om de slijtage te verminderen en de procestijd te verkorten.

Klantwens

De cabines van Normfinish hebben een degelijke kwaliteit, zijn betrouwbaar en duurzaam. Ze zijn ontworpen om het productieproces efficiënter te laten verlopen en zijn gebaseerd op jarenlange Nederlandse expertise. De straalapparatuur is inzetbaar voor bewerkingen als fijnstralen, polijsten, matteren, finishen, opruwen van de oppervlakte, reinigen van oppervlakte van bijvoorbeeld roest (oxiden) en coating, shotpeenen.

Het Normfinish productenpakket biedt, naast standaard straalcabines, op basis van het injector-, drukstraal- of natstraalprincipe, ook geautomatiseerde straalinstallaties voor het in serie stralen van producten. Deze installaties zijn ook mogelijk op klantwens. Voor het stralen van zeer grote producten/delen bouwt en levert Normfinish (mobiele) straalhallen, standaard of klantspecifiek.
De straalinstallaties worden turn key geleverd en geïnstalleerd. Het onderhoud wordt verzorgd door een eigen team van deskundige en gecertificeerde service-monteurs.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

EasyShotblast straalt plaatwerkonderdelen autonoom

12-10 Straalmachines worden ingezet wanneer de oppervlaktekwaliteit of ruwheid aan bepaalde specificaties moet voldoen. De…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo presenteert gepatenteerde post-processing oplossing op TechniShow

23-08 Dit proces is een van de resultaten van een samenwerking tussen Leering Hengelo en…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

Verspanen

LANG-Spantechniek komt met nieuwe span- en grijpinnovaties

12-03 De eerste productinnovatie heeft betrekking op de Makro-Grip Ultra. Dit is een uitbreiding van…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Oppervlaktetechniek

Leering Hengelo biedt geautomatiseerde nabewerking 3D-geprinte delen aan

31-08 Leering Hengelo, specialist in nabewerken van 3D-geprinte producten, biedt post-processing nu ook als dienst…

Oppervlaktetechniek

Samenwerking Leering Hengelo met AMT voor nabewerken 3D-geprinte producten

04-06 Leering Hengelo en AMT (Additive Manufacturing Technologies) zijn een samenwerking aangegaan gericht op de…

Plaatbewerking

Gereedschappen brengen Leering Hengelo en APS bij elkaar

13-01 Tijdens de TechniShow zullen Leering Hengelo en APS hun nieuwe samenwerking presenteren. Als aanbieder…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen