Leering Hengelo presenteert gepatenteerde post-processing oplossing op TechniShow

Leering Hengelo, specialist in het nabewerken van 3D-geprinte producten met jarenlange ervaring, presenteert op TechniShow het innovatieve vapor smoothing-proces.

Met de PostPro SF machines van AMT kan de oppervlakte van 3D geprinte producten, op basis van thermoplastische polymeren, geautomatiseerd worden verdicht en gladder gemaakt.

Dit proces is een van de resultaten van een samenwerking tussen Leering Hengelo en AMT (Additive Manufacturing Technologies). Leering Hengelo is exclusief vertegenwoordiger van AMT in de Benelux.

Innovatieve technologie

De PostPro SF machines van AMT maken gebruik van een gepatenteerde technologie waarmee de oppervlakte van 3D geprinte producten, op basis van thermoplastische polymeren, geautomatiseerd kan worden verdicht en gladder gemaakt. De oppervlaktekwaliteit die hiermee kan worden bereikt, is te vergelijken met die van moderne spuitgiet-technieken.

Reductie productietijd en -kosten

Deze innovatieve technologie zorgt voor een aanzienlijke reductie van zowel de productietijd als – kosten van 3D geprinte delen. Dit is belangrijk, omdat tot 40-60% van de productiekosten van 3D geprinte producten wordt veroorzaakt in het post-processing traject. In combinatie met de Normfinish 3D-serie kan het PP-proces worden geautomatiseerd.

Restpoeder verwijderen

Post-processing wordt steeds belangrijker bij printen in een poederbed-omgeving. Jan Panhuis van Leering Hengelo vertelt: “Op een ‘build’ die uit een printer komt, zit nog veel poeder. Dat kun je onder andere verwijderen met blazen, afzuigen of trillen. Overtollige poeder kan worden hergebruikt. Echter op het product zit dan nog restpoeder. Dit wil je graag verwijderen. De Normfinish 3D serie is hiervoor de oplossing, handmatig of geautomatiseerd.” De Normfinish 3D-serie is een oplossing voor het industrieel automatisch stralen. Er zijn vier versies: Excel, Smart en Solid, met draaikorf en Samba, met doorlopende band.

Panhuis: “Na het stralen van 3D-geprinte producten blijven ze nog een beetje ruw en poreus, met risico van vochtopname, vervuiling en bacterie-ontwikkeling. Dit beperkt de inzetbaarheid van 3D-geprinte delen, in welke toepassing dan ook. Daarom heeft AMT een gepatenteerd chemisch procedé ontwikkeld waarmee de 3D-geprinte oppervlakken kunnen worden verdicht en verglad in de PostPro SF. Tijdens dit proces wordt op het geprinte oppervlak een speciale vloeistof gedampt. Die vloeistof laat in de buitenste laag met pieken en dalen van de 3D-print de pieken als het ware in de dalen vloeien. Je brengt dus geen extra laag van een ander materiaal aan, maar maakt gebruik van het originele printmateriaal om het product te verdichten en gladder te maken. De techniek is zelfs voor medische toepassing goedgekeurd.”

Klanten

In de Benelux zijn in korte tijd al drie bedrijven gestart met de PostPro SF. De ervaringen zijn positief. Zowel met het 3D geprinte eindproduct als voor de onderscheidende concurrentiekracht.

 Specialist

Leering Hengelo nodigt geïnteresseerden uit in haar experience center, om met eigen 3D print producten te ervaren wat de technologie van Normfinish 3D en PostPro SF kan betekenen.

Leering Hengelo is deelnemer aan de TechniShow

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Er komt iets kleins aan…

30-10 AMT heeft de PostPRo SFX in de eerste plaats ontworpen voor gebruikers van 3D…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

Verspanen

LANG-Spantechniek komt met nieuwe span- en grijpinnovaties

12-03 De eerste productinnovatie heeft betrekking op de Makro-Grip Ultra. Dit is een uitbreiding van…

Oppervlaktetechniek

Nieuwe website ondersteunt internationale opmars Normfinish

02-02 Voorheen was de informatie over Normfinish een onderdeel van de site van Leering Hengelo.…

Oppervlaktetechniek

Leering Hengelo biedt geautomatiseerde nabewerking 3D-geprinte delen aan

31-08 Leering Hengelo, specialist in nabewerken van 3D-geprinte producten, biedt post-processing nu ook als dienst…

Oppervlaktetechniek

Samenwerking Leering Hengelo met AMT voor nabewerken 3D-geprinte producten

04-06 Leering Hengelo en AMT (Additive Manufacturing Technologies) zijn een samenwerking aangegaan gericht op de…

Plaatbewerking

Gereedschappen brengen Leering Hengelo en APS bij elkaar

13-01 Tijdens de TechniShow zullen Leering Hengelo en APS hun nieuwe samenwerking presenteren. Als aanbieder…

Verspanen

Diverse verspanende noviteiten bij Leering Hengelo

03-10 Leering Hengelo presenteert diverse noviteiten op het gebied van verspaning: Walter draadfrezen met multi-row-concept,…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV