Laska Metaal kiest voor totaalleverancier Widenhorn

0

Laska Metaal in Aalsmeer levert maatwerk in staal, aluminium en roestvrijstaal voor bedrijven en particulieren met een specialisatie in winkelinrichting, visual merchandising, machinebouw, stalen kozijnen, open haarden en accessoires. “Omdat alles wat we maken zichtwerk is en de uitstraling daarbij belangrijk is, moeten onze machines en gereedschappen deze kwaliteit kunnen maken”, vertelt eigenaar Tom Tabak. “We maken onder andere stalen meubels, kozijnen, winkelinrichtingen voor verschillende grote ketens en beursdisplays. De levertijd is daarbij ook belangrijk, dus stilstand kunnen we niet gebruiken.”

Het bedrijf beschikt over voornamelijk Amada machines voor lasersnijden en kanten, maar daarnaast worden in huis ook bewerkingen gedaan als ponsen, frezen, boren en lassen. En omdat voor de producten de uitstraling belangrijk is, zijn er ook mogelijkheden voor professionele nabewerking, zoals stralen, meniën, lakken, poedercoaten en zelfs thermisch verzinken. Sander van Rijn is verantwoordelijk voor de machines en de productie en hij maakte de keuze voor Widenhorn voor het leveren van laserlenzen, snijonderdelen en later ook kantgereedschappen. “We kenden Widenhorn van de software en het sprak me aan dat ze een totaaloplossing kunnen bieden. Dat is makkelijk want dan heb ik één aanspreekpunt voor alles op het gebied van software, onderdelen, gereedschappen en zelfs schoonmaakartikelen.”

Kantgereedschap Widenhorn
Widenhorn dacht goed mee om Laska Metaal het juiste type kantgereedschap te bezorgenLaska M

Lenzen, nozzles en snijonderdelen
Eind 2015 werd voor de lasersnijmachine de keuze gemaakt voor de Ophir laserlenzen en het eigen fabricaat Chromen Nozzles. “We waren al bekend met de kwaliteit van de laserlenzen en die hebben zich inmiddels weer bewezen. Daarnaast gaan de nozzles lang mee vanwege de chromen toplaag. Wat mij aanspreekt is de snelle service van Widenhorn. Ik kan eenvoudig telefonisch of per mail een bestelling doorgeven en omdat alles altijd op voorraad is, heb ik het veelal de volgende dag in huis.” Als gebruiker ontvangt Laska Metaal regelmatig specifieke mailings voor een optimaal gebruik van de laserlenzen en snijonderdelen. “Hierin staan voor mij handige tips, zodat ik nog duurzamer kan werken.”

Kantgereedschappen
Na vele jaren intensief gebruik waren de gereedschappen voor de Amada kantbank toe aan vervanging. Aangezien de eisen aan producten de laatste tijd zijn toegenomen, was niet direct duidelijk wat voor Laska de beste keuze zou zijn qua type kantgereedschap. “Widenhorn dacht hierin goed met ons mee en gaf ons de beste oplossing voor het kantgereedschap. Daarnaast waren de prijzen scherp en kon het snel geleverd worden door de eigen bezorgservice van Widenhorn.”

Naast de gereedschappen koos Laska ook voor het speciale filmdoek, zodat producten en gereedschap niet beschadigen. Inmiddels zijn de kantgereedschappen en dit doek al enige tijd in gebruik en is Sander van Rijn ook te spreken over de kwaliteit. “Het filmdoek gaat lang mee, rafelt niet, blijft goed zitten op het gereedschap en is prettig om mee te werken. De kantgereedschappen zijn netjes afgewerkt en door de inductieharding zijn wij verzekerd van een lange levensduur, zodat we onze hoogwaardige producten de komende jaren optimaal en efficiënt kunnen kanten.”