Laspartners Multiweld mag lasserskwalificaties afnemen

Laspartners Multiweld is sinds november officieel gemachtigd voor het afnemen van lasserskwalificaties. Het door het RvA geaccrediteerde Nederlands Instituut voor de Lastechniek (NIL) heeft na een officiële audit Laspartners Multiweld bevoegd om lasproeven te organiseren, af te nemen en visueel te beoordelen ten behoeve van lasserskwalificaties.

Vandaag de dag worden hoge eisen gesteld aan het lassen van constructies. Bedrijven die staalconstructies, aluminiumconstructies of onderdelen voor deze constructies leveren moeten voldoen aan de NEN-EN-1090 norm. Deze norm vraagt om deskundige en vakbekwame lassers. In de vorm van een lasserskwalificatie kan een lasser aantonen dat hij/zij instaat is om op basis van een lasmethodebeschrijving laswerk op te leveren die voldoet aan alle gestelde eisen.
Voor Arjen Engelen, directeur Laspartners Multiweld, is het kunnen afnemen van lasserskwalificaties een mooie uitbreiding van het bestaande dienstenpakket. “De komende tijd zullen wij het dienstenpakket nog verder uitbreiden. Momenteel adviseren en ondersteunen wij klanten dagelijks bij het behalen van lasmethodekwalificaties. Voor 2015 hebben wij onszelf als doel gesteld om ook gemachtigd te worden voor het afnemen van lasmethodekwalificaties.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X