Lasproductie flexibel en betrouwbaar automatiseren

0

Valk Welding ziet een trend dat bedrijven lasrobots flexibel willen kunnen inzetten, om ook kleine aantallen efficiënt gerobotiseerd te kunnen lassen. De lasrobotintegrator uit Alblasserdam laat daarom op METAVAK zien hoe met een compacte cel op een standaard H-frame, flexibel en snel geproduceerd kan worden.

Met twee opspanplaatsen biedt de cel op een H-frame het voordeel dat de robot door kan lassen, terwijl werkstukken gewisseld worden. Dat genereert een hoge output. Valk Welding zet op haar systemen Panasonic robots in die specifiek voor het lasproces zijn ontwikkeld en daarmee tot de snelste op de markt behoren. Dankzij vergaande digitalisering is voor specifieke lasprocessen een groot aantal softwarematige modules beschikbaar die een grote bijdrage leveren aan de flexibiliteit en kwaliteit.
Het beperken van wisseltijden, snel door kunnen starten na een eventuele aanvaring en zorgen dat de lasrobot altijd exact de lasnaad volgt, zijn aspecten die zorgen voor een hoge procesbetrouwbaarheid, hoge inschakelduur en flexibele inzet. Valk Welding bouwt haar eigen lastoortsen die voorzien zijn van pneumatische afschakeling en de positie van de lasnaad kunnen vaststellen met de gascup of de door Valk Welding ontwikkelde draadzoekmethode Quick-Touch.

Omdat Valk Welding ziet dat de ontwikkelingen in lasrobotisering snel gaan en bedrijven met vragen zitten in hoeverre de inzet van lasrobots voor hun rendabel is, zal de lasrobotintegrator op METAVAK bijvoorbeeld antwoord geven op vragen over capaciteit en het monitoren en optimaliseren van processen.

Valk Welding, stand D134