Layertec toont Desktop Metal 3D Printers op RapidPro

0

Bij Layertec kan men tijdens Rapidpro kennismaken met de Desktop Metal 3D-printers.
Op het gebied van 3D-metaalprinten zijn er twee mogelijkheden: een specialistische high-end printer of een 3D-metaalprinter voor gebruik in een productieomgeving of op kantoor.

Een voorbeeld van een dergelijke printer is de 3D-metaalprinter van het merk Desktop Metal. Deze wordt vanaf zomer 2018 in twee varianten op de Europese markt gebracht: Studio, geschikt voor gebruik op kantoor, en Production, geschikt voor productieomgevingen.

Beide systemen zijn binnenkort te verkrijgen bij Layertec. Op de stand presenteert Layertec een demo van het Desktop Metal Studio System. Deze printer maakt gebruik van cartridges. Hier worden staven bestaande uit metaalpoeder en bindmiddel verwarmd om vervolgens gelaagd te worden geprint. Dit vervangt het gebruik van metaalpoeder, waardoor de printer ook op kantooromgevingen inzetbaar is. De interfacelaag van de print is, anders dan bij de huidige technieken, van keramiek. Dit materiaal verandert tijdens het sinterproces naar een zandvorm waardoor de supportstructuur gemakkelijk met de hand te verwijderen is.

Arnaud Kooij van Layertec geeft tijdens het lezingenprogramma van Rapidpro een presentatie waar hij deze technologie verder uitdiept en toelicht.

Layertec, RapidPro – stand 32