Leering Hengelo importeur Lang Spantechniek

Leering Hengelo levert sinds 1 september het totale programma van Lang Spantechniek. Vanaf 1 januari 2017 ligt bovendien het exclusieve importeurschap hiervan bij Leering Hengelo.

Het Duitse Lang Technik is fabrikant van hoogwaardige innovatieve producten voor de metaalbewerkende industrie en technisch toonaangevend als het gaat om werkstukopspanning in het verspaningsproces. De gepatenteerde vormomsluitende contour (Präge-Fix) is een oplossing voor efficiënt opspannen. Het flexibele nulpuntspansysteem (Quick-Point), slimme automatiseringsoplossingen en de Clean-Tec reinigings-propeller, maken het leveringspakket compleet. Alles is op elkaar afgestemd en goed doordacht. De automatiseringssystemen maken het Lang systeem geschikt voor vrijwel elke machine.

Tobias Reimann (International Sales) van Lang Technik was persoonlijk naar Hengelo gekomen om de start van de samenwerking luister bij te zetten. Harrold Filart, verantwoordelijk voor de verspaningstechniek bij Leering, nam het importeurschap enthousiast in ontvangst. Reimann waardeert de werkwijze van Leering Hengelo: “Hun technisch adviseurs hebben veel kennis van de verspanings- en opspantechnieken. Juist dit is belangrijk voor de verspanende bedrijven om maximaal van de voordelen van onze systemen te kunnen profiteren. Door de nieuwe ontwikkelingen in de automatiseringssystemen, wordt dit belang alleen maar groter.”

Harrold Filart is op zijn beurt zeer content met de samenwerking met Lang Spantechniek: “De producten en kwaliteit van Lang passen perfect in ons leveringspakket. Vooral de innovaties zoals de nieuwe Robo-Trex en Robo-Shelf bieden veel mogelijkheden. De Nederlandse markt is op dit moment sterk in opmars voor automatiseringssystemen en we kunnen hier met de nieuwe ontwikkelingen, die op de AMB in Stuttgart worden gepresenteerd, perfect op inspelen.”

Filart zal de gehele week op de AMB (13-17 september) aanwezig zijn om daar de Nederlandse klanten te ontvangen en op de hoogte te brengen van het innovatieve spansysteem (Hal 2, stand A01). Het is ook mogelijk om in de showroom van Leering of op locatie een demonstratie te zien van het Präge-systeem, dat zorgt voor optimale bereikbaarheid (met name bij 5-assige bewerkingen) met lage spankrachten en een inspandiepte van slechts 3mm.
De nieuwe catalogus van Lang Spantechniek verschijnt in oktober. Op de website van Leering Hengelo en het YouTube-kanaal is al meer informatie te vinden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Leering Hengelo zet in op procesoptimalisatie

12-02 Naast verspanende gereedschappen van de bekende grote merken presenteert Leering Hengelo ook een aantal…

3D

Er komt iets kleins aan…

30-10 AMT heeft de PostPRo SFX in de eerste plaats ontworpen voor gebruikers van 3D…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo presenteert gepatenteerde post-processing oplossing op TechniShow

23-08 Dit proces is een van de resultaten van een samenwerking tussen Leering Hengelo en…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

Verspanen

BIS Specials opent demoruimte voor digitaal klantcontact

14-04 “Het idee voor een demoruimte met de mogelijkheid om digitaal contact te leggen met…

Verspanen

LANG-Spantechniek komt met nieuwe span- en grijpinnovaties

12-03 De eerste productinnovatie heeft betrekking op de Makro-Grip Ultra. Dit is een uitbreiding van…

Oppervlaktetechniek

Nieuwe website ondersteunt internationale opmars Normfinish

02-02 Voorheen was de informatie over Normfinish een onderdeel van de site van Leering Hengelo.…

Oppervlaktetechniek

Leering Hengelo biedt geautomatiseerde nabewerking 3D-geprinte delen aan

31-08 Leering Hengelo, specialist in nabewerken van 3D-geprinte producten, biedt post-processing nu ook als dienst…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV