Limousine haalt jubilarissen op

0

Wonders Metaal in Berlicum is 40 jaar geleden opgericht door Toon Wonders, nadat hij de smederij voor stalinrichtingen waar hij werkte had gekocht. Zijn collega’s Peter van der Aa en Christ van den Berg gingen met hem mee. Samen hebben ze nu hun 40-jarig ambtsjubileum bij Wonders Metaal gevierd. Op 1 februari kwam de limousine voor rijden om het trio in stijl naar een feestelijke lunch met alle collega’s te chaufferen.

Toon Wonders heeft ondertussen de directie overgedragen aan zoon Hans maar is nog steeds betrokken bij het bedrijf, vooral om materialen weg te brengen en op te halen. Peter van der Aa begon als lasser en werkt nog steeds op de werkplaats. Hij draagt elke dag met plezier de Wonders Metaal blauwe trui. Christ van den Berg begon op de werkplaats maar ging al snel als monteur naar buiten. Van montagewerk in de stallen, monteert hij nu bij de vele industriële bedrijven waar Wonders Metaal aanlevert zoals bijvoorbeeld de frames voor de testkooien van MRI-scans bij Philips Healthcare in Best.

Hans Wonders heeft in 2003 de directie overgenomen. Voor alle functies zoals lasser of monteur was één medewerker in dienst, vijf man in het totaal. Hans besloot te groeien eerst naar tien man en ondertussen heeft hij 20 man in vaste dienst en huurt Wonders Metaal geregeld zzp-ers en uitzendkrachten in.