LVD lanceert gerobotiseerde buigcel Ulti-Form

LVD introduceert Ulti-Form, een gerobotiseerd buigsysteem met een afkantpers die automatisch de gereedschappen wisselt. Na de gerobotiseerde Dyna-Cell, zet LVD met Ulti-Form een nieuwe stap in de automatische buigtechnologie. De afkantpers houdt de buigproductiviteit hoog, kan zowel korte als lange series efficiënt verwerken met beperkte gereedschapswisseltijden en dit ook onbemand.

Ulti-Form is uitgerust met een afkantpers van 135 ton waarvan het ontwerp geïnspireerd is op de ToolCell, LVD’s afkantpers met automatische gereedschapswissel, en is voorzien van een industriële robot. De afkantpers heeft een ingebouwd gereedschapsmagazijn en achteraanslagvingers met een grijpermechanisme waarmee ze de gereedschappen snel en efficiënt wisselen. De afkantpers en de robot werken in synergie om de omschakeltijden tot een minimum te beperken. Terwijl de robot het eerste werkstuk van de invoerstapel neemt en centreert, wisselt de afkantpers de gereedschappen. Ulti-Form plooit stukken van 50×100 mm tot 1200×800 mm, met een gewicht tot 25 kg.

Automatische programmering

Ulti-Form is gebruiksvriendelijk en gaat snel van ‘Art to Part’, van tekening naar afgewerkt stuk, dankzij de krachtige, automatische programmering. Het programmeren van zowel de afkantpers als de robot gebeurt offline en er is geen robot teaching vereist. De CADMAN-B software genereert automatisch het optimale buigprogramma. De robotsoftware importeert alle buiggegevens en berekent automatisch alle grijperposities, rekening houdend met de grijpkracht, botsingdetectie en reikwijdte van de robot.

Het systeem berekent ook het snelste, botsingvrije robottraject voor het volledige buigproces. De databank van het systeem bevat alle nodige installatie-informatie voor de afkantpers en de robot, zodat Ulti-Form snel klaar is voor productie.

Automatisch aanpasbare grijper

De automatisch aanpasbare robotgrijper van Ulti-Form is ontwikkeld door LVD (patent aangevraagd). Hij is geschikt voor een uiteenlopende stukgeometrieën en past zich automatisch aan de grootte van het werkstuk aan. De grijper hoeft niet te worden gewisseld en de productie wordt dan ook niet onderbroken.

Kwaliteitsborging

Dankzij het adaptieve buigsysteem Easy-Form Laser kan Ulti-Form de kwaliteit van de stukken garanderen. Deze buigtechnologie voegt extra processtabiliteit toe aan het gerobotiseerd kanten. Het Easy-Form Laser-systeem past zich aan variaties in materialen aan, zoals plaatdikte, koudversteviging en walsrichting, en compenseert automatisch de veranderingen voor constante resultaten.

Ulti-Form is een modern geautomatiseerd systeem, efficiënt georganiseerd op een oppervlakte van 8×10 meter. De cel omvat drie invoerpallets, een ruime uitvoerzone en dropzone voor kleine stukken, een palletautomaat en een lopende band die volle pallets buiten het hek plaatst. De cel is ontwikkeld met het oog op flexibiliteit en werkt zowel in manuele als in robotmodus. De manuele modus wordt gebruikt bij zeer complexe stukken of heel kleine reeksen, robotmodus eerder bij lange reeksen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

D-Cell van LVD verkleint stap naar gerobotiseerd kanten

08-05 D-cell is een competitief geprijsde robotkantcel bestaande uit een hydraulische afkantpers met 50 ton…

Plaatbewerking

Eenvoudige start met Smart Factory

14-12 Op de stand van LVD waren al op de eerste dag van de beurs…

Plaatbewerking

LVD breidt Dyna-Press lijn uit met 60 tons afkantpers

31-10 Met een vermogen van 60 ton, 2 meter werklengte en een vijf-assige achteraanslag is…

Plaatbewerking

LVD brengt smart factory naar Euroblech

17-10 De kostenefficiënte Smart Factory-cel brengt de volgende machines samen: de YSD LaserONE, een eenvoudige…

Plaatbewerking

Vliegende start De Cromvoirtse met robotbuigcellen

23-08 De eerste ervaringen zijn veelbelovend. De cellen ontlasten de productie enorm en nemen pieken…

Plaatbewerking

LVD lanceert nieuw serviceportaal

08-06 OSTS biedt klanten 24/7 toegang om tickets aan te maken voor servicegerelateerde onderwerpen: een…

Bedrijf en Economie

Vijf op een rij voor LVD

18-05 Het label wordt door Deloitte Private, Econopolis en de KU Leuven toegekend aan Belgische…

Plaatbewerking

LVD richt LVD Robotic Solutions op na overname Solutions Unit van Kuka Benelux

06-04 De nieuwe firma zal de ervaring van het Kuka-team combineren met de expertise van…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021