LVD presenteert nieuwe automatiseringen

0

LVD legt tijdens de Euroblech het accent op flexibele automatiseringsoplossingen en celproductie voor nog meer productiviteit. De lasersnij-, buig-, pons- en softwaretechnologieën van de Belgische machinebouwer vereenvoudigen de overstap naar een geïntegreerde werkplaats volgens Industrie 4.0.

De LVD Group presenteert onder meer een fiberlasersnijmachine, een nieuwe afkantpers met afkantpersautomatisering, een ponsmachine en software.

Wereldpremières
Voor het eerst te zien zijn onder meer de ToolCell XT afkantpers met gereedschapswisselaar met groter gereedschapsmagazijn. Dit creëert meer mogelijkheden voor het buigen van kleine aantallen, meer diverse en complexe stukken in een grote reeks materialen en diktes. De ToolCell XT biedt daarom meer flexibiliteit en maximale doorvoer.
Ook de Dyna-Cell is een wereldpremière. Deze afkantpersautomatisering is geschikt voor productie van kleine tot middelgrote stukken. De nieuwe compacte gerobotiseerde oplossing van LVD is geïntegreerd met de beproefde Dyna-Press-afkantpers. Dyna-Cell produceert en wisselt snel, zorgt voor een hogere productie en een lagere stukprijs.

Fiberlaser met 10 kW
Tevens toont LVD op de Euroblech de snelle Electra FL 3015 fiberlasersnijmachine met nieuwe 10 kW laserbron om een brede waaier aan ferro- en non-ferromaterialen te snijden zo snel als het thermische proces toelaat. Een Compact Tower (CT-L) met tien pallets houdt het tempo van de snelle Electra bij voor het efficiënt laden, ontladen en opslaan van stukken en metaalplaten. De Easy-Form 80/25 afkantpers is een slimme afkantpers. Uitgerust met het adaptieve, in-proces hoekmeetsysteem Easy-Form Laser past deze afkantpers in realtime de positie van de ram aan om de juiste hoek te verkrijgen vanaf de eerste buiging. Het buigproces wordt niet onderbroken en er gaat geen productietijd verloren.

De Strippit PX-1530 ponsmachine vervolgens kan ponsen, vormen, buigen en tappen op één machine en produceert ook complexe, driedimensionale stukken. De Flexibele Automatisering (FA-P) biedt snel laden, ontladen en grijpen van werkstukken voor een ononderbroken productieflow. Een laatste product dat LVD toont is CADMAN suite, LVD’s databasegestuurde software die de volledige productie overziet en stroomlijnt – van controle, communicatie, planning en beheer tot ponsen, buigen en lasersnijden.

LVD, hal 12, stand F104