Maatwerk voor het optimaal doseren van lijm

Industrieel lijmen is een toepassing die steeds meer bekendheid krijgt in de metaalindustrie. Dat constateert ook Delta Application Technics. Tijdens METAVAK presenteerde het Belgische bedrijf een breed scala aan toepassingen en producten en haar modulaire machines voor het doseren van lijm.

Delta Application Technics is opgericht in 1988 als Corex, ontwikkelaar van machines om vloeistoffen aan te brengen. Al snel groeide het bedrijf uit tot een partner voor veel bedrijven in bijvoorbeeld de auto-industrie. Door maatwerk te leveren en elke machine te ontwikkelen in samenspraak met de klant, wist Corex zich te onderscheiden en te groeien. In 2009 werden vervolgens de krachten gebundeld met Delta Engineering met als doel klanten een betere service, opvolging en continuïteit te bieden. Vandaag de dag is het bedrijf een onderneming met vestigingen in Amerika en Roemenië, die zowel multinationals als MKB-bedrijven tot haar klantenkring mag rekenen.

Doseren van lijm
De machines van Delta Application Technics bieden oplossingen voor het doseren van lijmen. Dat kan variëren van handmatige, geautomatiseerde tot turnkey-oplossingen. “We hebben tijdens METAVAK de Nederlandse metaalindustrie kennis laten maken met deze oplossingen”, vertelt Sofie De Bosscher, sales engineer bij Delta Application Technics. “Vooral voor bedrijven die seriematig lijm toepassen kunnen wij een enorme meerwaarde zijn. Deze zit in de producten die wij leveren, maar ook zeker in de kennis. Bij het aanbrengen van lijm moet je namelijk altijd kijken naar de lijmkeuze, het product én de dosering.”

Omdat er tal van factoren van belang zijn bij het aanbrengen van lijm, zijn de oplossingen van Delta Application Technics modulair.

Modulair systeem
Om dat in kaart te brengen, gaat Delta Application Technics altijd het gesprek aan met de klant. Omdat er tal van factoren van belang zijn bij het aanbrengen van lijm, zijn de oplossingen van Delta Application Technics modulair. “We kijken altijd eerst naar de situatie bij de klant”, legt De Bosscher uit. “Hoeveel plaats is er om een machine te plaatsen en hoe kunnen we de installatie dan het beste vormgeven zijn vragen die wij ons bijvoorbeeld stellen. Het enige dat de klant dient te bepalen is de lijmkeuze en het product dat verlijmd gaat worden en wij gaan vervolgens aan de slag.” Zo biedt Delta Application Technics bijvoorbeeld oplossingen voor 1 of 2- componentproducten tot 5 componenten. Deze kunnen gedoseerd worden in kleine hoeveelheden of voor het gebruik voor een continue dosering. Tevens zijn er nog tal van opties zoals verwarming, recirculatie, vacuüm en logging. “Onze installaties kunnen lijmen zowel manueel of met een robot aanbrengen”, vervolgt De Bosscher. “We zijn ons ervan bewust dat elke situatie anders is en dat niet iedereen direct een Rolls Royce nodig heeft. We onderscheiden ons dan ook doordat we maatwerk kunnen leveren naarmate de noden en wensen van de klant. Doseren van lijm is eigenlijk altijd maatwerk. Wij hoeven klanten niet naar een specifiek product te praten, maar kunnen luisteren en aan de hand van het gesprek de juiste oplossing samenstellen. De machine wordt bij ons in Ophasselt ontwikkeld en zorgvuldig getest en dan gaat het naar de klant.”

Lijmexpertise
Om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft De Bosscher recentelijk een European Adhesive Bonder-diploma gehaald. In het Adhesive Bonding Center heeft de sales engineer een intensieve opleiding gevolgd en het examen, afgenomen door NIL, werd uiteindelijk met vlag en wimpel behaald. “Ik heb veel geleerd”, aldus De Bosscher. “Er zijn zoveel verschillende soorten lijmen en toepassingen, dat het goed is om door lijmexperts bijgepraat te worden en continu op de hoogte te blijven. Hierdoor kan ik klanten nog beter ondersteunen en adviseren.”

De installaties van Delta Application Technics kunnen lijmen zowel manueel of met een robot aanbrengen, zoals in dit geval bij Samsonite.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Dik duplexstaal snel en veilig verbinden met laser

12-04 Vanwege hun uitstekende mechanische eigenschappen en hoge corrosiebestendigheid worden duplexstaalsoorten veel gebruikt voor toepassingen…

Plaatbewerking

Het beursseizoen van 2023 is in aantocht

20-02 Een perfecte gelegenheid voor u om kennis te maken met de metaalbranche en om…

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021