Magistor en Tungaloy droompartners

Magistor en Tungaloy Benelux gaan vanaf 16 februari nauw samenwerken. Magistor vult hierdoor de leemte op het gebied van wisselplaten voor draaien en frezen in haar leveringsprogramma op. Tungaloy krijgt door deze samenwerking de gewenste stabiele partner in Nederland.

Jan-Jaap Reneman, general manager van Tungaloy, spreekt dan ook van ‘een droompartner’. “Wij zijn erg blij met Magistor”, zegt hij. “We krijgen hiermee een partner, die helemaal voor onze producten gaat. Magistor is betrouwbaar, beschikt over een grote technische kennis, is duidelijk zichtbaar in de markt en promoot haar eigen producten uitstekend.”
Algemeen directeur en verspaningsspecialist Wim Hendriks van Magistor is eveneens verheugd over de nieuwe samenwerking. “Tungaloy past heel goed bij de andere fabrikanten die wij vertegenwoordigen. Dat zijn allemaal producenten van hoogwaardige producten, die zich concentreren op een bepaald product en daar al hun aandacht en energie in steken. Dat doet Tungaloy op het gebied van wisselplaten.”

Duidelijke focus
Magistor is al zo’n 12 jaar vanuit Rijssen actief en beschikt over een uitgebreid aanbod op het gebied van verspanen (en straaltechniek). Hendriks: “We zijn ooit met vier mensen begonnen, met een heel duidelijke en beperkte focus. We willen onze klanten helpen om steeds sneller, zo efficiënt en zo goed mogelijk te verspanen en streven daarbij naar langdurige en intensieve relaties. Met deze insteek heeft Magistor een grote vlucht genomen. We hebben echt onze plek in de markt verworven.”
In de loop der jaren heeft Magistor een programma met topproducten opgebouwd, zoals hoogwaardige draadsnijgereedschappen van DC, VHM frezen en boren van MA Ford, het complete Vargus assortiment verspaningsgereedschappen met de merken Vardex en Groovex, de bandzagen van MK Morse, de keramische wisselplaten van Greenleaf en de ruimers en gladwalsen van Scami. In het assortiment zitten dus ook de hardmetaal wisselplaten en houders voor zowel draaien als frezen van Vargus (merknaam Vardex) en de keramische wisselplaten van Greenleaf, maar deze zijn voor een beperkt topsegment. “Dat bijt Tungaloy niet”, aldus Hendriks. “Want Tungaloy produceert wisselplaten met een breed toepassingsbereik en dat was echt een leegte in ons programma. Als klanten daar om vroegen, moesten we op zoek naar een leverancier. Nu hebben we daarvoor Tungaloy. Daarmee kunnen we de wensen van onze klanten uitstekend invullen.”

Topspeler in wisselplaten
Tungaloy is groot in Azië, maar heeft in Europa en dus ook in Nederland slechts een bescheiden marktaandeel. In kwalitatieve zin is de Japanse producent echter een topspeler in wisselplaten. Hendriks: “Ze hebben een goed en uitgebreid programma en een aantal specifieke dingen waarmee ze uniek zijn. Ze hebben producten voor het finishen voor het fijnere nadraai- en nafreeswerk en oplossingen voor het grovere verspanen.”
Magistor is de enige partij in Nederland waarmee Tungaloy verder gaat. De voorraad komt in Rijssen te liggen. De wederverkopers waarmee Tungaloy tot dusverre rechtstreeks samenwerkte kunnen zich voortaan tot Magistor wenden. Deze exclusieve rol was een voorwaarde voor Magistor. Hendriks: “We wilden niet het zoveelste rad aan de wagen worden. Dat is niet onze stijl.”
Reneman geeft daar graag gehoor aan. “Want Magistor is een partij die niet alleen maar producten verkoopt, maar oplossingen biedt. Ze gaan samen met hun klanten op zoek naar de beste manier om bijvoorbeeld titanium of inconel te verspanen. Dat is een mentaliteit die ons aanspreekt, want juist daar heeft de markt behoefte aan.”

Volledige ondersteuning
Door de samenwerking gaat Tungaloy de Nederlandse markt nu veel intensiever bewerken. Naast de twee mensen van Tungaloy Benelux zelf, zullen vijf medewerkers van Magistor de wisselplaten van de Japanse producent onder de aandacht van de verspanende industrie brengen. Tungaloy behoudt aantal rechtstreekse klanten zelf en gaat daarnaast Magistor volledig ondersteunen. De medewerkers hebben al een aantal trainingen gehad om kennis te maken met het immense programma van Tungaloy. Reneman: “Daarbij hebben we gemerkt dat iedereen gemotiveerd en enthousiast is. Dit bevestigt dat we met Magistor een partner hebben gevonden, waarmee we voor langere tijd willen samenwerken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Schreuder M&T innoveert hand in hand met Ceratizit

01-02 Schreuder richt zich op alle markten waar behoefte is aan fijnmechanische onderdelen in enkelstuks,…

Verspanen

Wisselplaten autonoom controleren en vervangen

13-01 Wisselplaten die worden ingezet voor verspanende bewerkingen, werden tot nu toe handmatig gecontroleerd en…

Verspanen

Optimaal samenspel tussen gereedschap, machine en strategie

02-10 Wanneer cyclustijd, kwaliteit, complexiteit, standtijd en kosteneffectiviteit niet ter discussie staan, is veel verspaningswerk…

Verspanen

Frezen met hoge voedingen

17-03 Dormer Pramet heeft zijn assortiment frezen voor het werken met hoge voedingen zoals in…

Verspanen

Gietijzer draaien

28-01 Tungaloy Benelux introduceert wisselplaten in de keramische kwaliteit TZ120 voor het draaien van gietijzer…

Verspanen

Wisselplaatboor voor 7xD gatdiepte

18-12 De CoroDrill DS20 van Sandvik Coromant is een boorconcept met wisselplaten dat gatdiepten tot…

Verspanen

Kennametal maakt hard draaien rendabeler

09-12 Kennametal kondigde onlangs zijn nieuwste innovatie aan in hard draaiende KBH10B- en KBH20B PcBN-kwaliteiten,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X