Mazak Europe en BMO Automation slaan handen ineen

Mazak Europe en BMO Automation hebben tijdens EMO Milano 2021 bekend gemaakt dat de twee bedrijven een strategische samenwerking aan gaan. De nieuwe samenwerking stelt Mazak in staat om de nieuwe C600 en CV5 500 bewerkingscentra voortaan direct te leveren met een automatiseringsoplossing van BMO.

Op EMO Milano 2021 was de samenwerking tussen Mazak Europe en BMO Automation al duidelijk te zien. Het nieuwe, vijfassige C-600 bewerkingscentrum van Mazak werd gepresenteerd samen met de Platinum 50 van BMO. (foto: Tim Wentink)

De complete cel wordt dan uit één hand werkend geleverd in de kleuren van Mazak. Voor BMO is de samenwerking een mooie stap om de aanwezigheid in Europa verder uit te breiden. Volgens Job van Berkel, directeur van Mazak Benelux, is de vraag naar CNC-automatisering de laatste jaren sterk toegenomen. Dankzij de nieuwe samenwerking kan Mazak nu een selectie bewerkingscentra als totaalpakket uitrusten met de product- en palletautomatiseringsoplossingen van BMO. “Voor het automatiseren van kleine, vijfassige freesdelen konden we in het verleden niet altijd de meest efficiënte oplossing aanbieden.

Dat terwijl de vraag naar laagdrempelige automatiseringsoplossingen in combinatie met productieve, betaalbare bewerkingsmachines sterk toeneemt. Met de oplossingen van BMO kunnen we nu een totaaloplossing aanbieden, waarmee klanten de capaciteit en het rendement van de bewerkingsmachine ten volle kunnen benutten.” De flexibele automatiseringsoplossingen van BMO zijn ontwikkeld voor het beladen en ontladen van CNC draai- en freesmachines. In tegenstelling tot de andere automatiseringen die Mazak kan leveren, onderscheiden de systemen van BMO zich door de flexibiliteit om zowel series als enkelstuks volcontinu te kunnen handelen.

C-600 met Platinum 50

Op de EMO was het resultaat van de samenwerking al duidelijk te zien. Hier werd namelijk het nieuwe, vijfassige C-600 bewerkingscentrum van Mazak gepresenteerd in combinatie met de Platinum 50 van BMO. De Platinum 50 is voorzien van een flexibele, ruimtebesparende ladekast met vier lades die voldoende werkstukken en pallets kan bevatten om lange perioden onbemand te produceren.

De automatiseringsoplossing wordt aan de zijkant van de C-600 geplaatst. Hierdoor behoudt de operator goed toegang tot de bewerkingsruimte van de machine. Pallets en werkstukken worden met behulp van een zesassige Yaskawa-robot, met een laadvermogen van 50 kg, van en naar de bewerkingsmachine gebracht. De pallets zijn voorzien van nulpuntspansystemen voor een nauwkeurige positionering.

Dankzij de samenwerking tussen de twee partijen wordt de software van BMO volledig geïntegreerd in de Smooth besturing van Mazak. “Frank Biemans, directeur van BMO Automation, is verheugd met de samenwerking: “Door de samenwerking met Mazak Europe kunnen we onze aanwezigheid in Europa sneller uitbreiden. Daarnaast brengen we samen een productiecel op de markt die plug & play is. De klant heeft daarnaast nog maar één aanspreekpunt, want de afhandeling gaat volledig via Mazak. Dat is een belangrijk bijkomend voordeel.”

In de eerstvolgende editie van VerspaningsNieuws leest u meer over het nieuws dat Mazak op de EMO Milano heeft gepresenteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Gezonde Feestdagen en een Succesvol 2022

22-12 Op donderdag 23 december verschijnt onze laatste MetaalNieuwsBrief van 2021. De eerste MetaalNieuwsBrief van…

Verspanen

Magistor professionaliseert met ICT

08-12 Het eerste zichtbare resultaat hiervan wordt een nieuwe website met een nieuwe webshop die…

Bedrijf en Economie

54U Media doet meer

08-12 De 5 in de bedrijfsnaam staat voor de vijf oprichters, die samen eigenaar zijn…

Verspanen

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

08-12 Een pragmatische doelgroep vraagt om een pragmatische aanpak. De ‘eerst zien, dan geloven’ mentaliteit…

Bedrijf en Economie

Nieuwe editie VerspaningsNieuws belandt deze week op de mat

08-12 Daarnaast staan thema’s zoals digitalisering, de slimme fabriek en procesoptimalisatie centraal. Heeft u de…

Automatisering

Mazak introduceert flexibele cobotautomatisering

27-10 In combinatie met een bewerkingsmachine, zoals het QTE 200 SG draaicentrum dat Mazak op…

Columns

Is een Digital Twin wel van toegevoegde waarde?

22-09 De mogelijkheden van een Digital Twin gaan veel verder dan die van CAD/CAM-pakketten. Om…

Verspanen

Sluiter Machining investeert in DMG Mori op basis van data

20-09 Op die manier investeert Sluiter Machining bijvoorbeeld in nieuwe machines. De meest recente uitbreiding…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X