Mazak Europe en BMO Automation slaan handen ineen

Mazak Europe en BMO Automation hebben tijdens EMO Milano 2021 bekend gemaakt dat de twee bedrijven een strategische samenwerking aan gaan. De nieuwe samenwerking stelt Mazak in staat om de nieuwe C600 en CV5 500 bewerkingscentra voortaan direct te leveren met een automatiseringsoplossing van BMO.

Op EMO Milano 2021 was de samenwerking tussen Mazak Europe en BMO Automation al duidelijk te zien. Het nieuwe, vijfassige C-600 bewerkingscentrum van Mazak werd gepresenteerd samen met de Platinum 50 van BMO. (foto: Tim Wentink)

De complete cel wordt dan uit één hand werkend geleverd in de kleuren van Mazak. Voor BMO is de samenwerking een mooie stap om de aanwezigheid in Europa verder uit te breiden. Volgens Job van Berkel, directeur van Mazak Benelux, is de vraag naar CNC-automatisering de laatste jaren sterk toegenomen. Dankzij de nieuwe samenwerking kan Mazak nu een selectie bewerkingscentra als totaalpakket uitrusten met de product- en palletautomatiseringsoplossingen van BMO. “Voor het automatiseren van kleine, vijfassige freesdelen konden we in het verleden niet altijd de meest efficiënte oplossing aanbieden.

Dat terwijl de vraag naar laagdrempelige automatiseringsoplossingen in combinatie met productieve, betaalbare bewerkingsmachines sterk toeneemt. Met de oplossingen van BMO kunnen we nu een totaaloplossing aanbieden, waarmee klanten de capaciteit en het rendement van de bewerkingsmachine ten volle kunnen benutten.” De flexibele automatiseringsoplossingen van BMO zijn ontwikkeld voor het beladen en ontladen van CNC draai- en freesmachines. In tegenstelling tot de andere automatiseringen die Mazak kan leveren, onderscheiden de systemen van BMO zich door de flexibiliteit om zowel series als enkelstuks volcontinu te kunnen handelen.

C-600 met Platinum 50

Op de EMO was het resultaat van de samenwerking al duidelijk te zien. Hier werd namelijk het nieuwe, vijfassige C-600 bewerkingscentrum van Mazak gepresenteerd in combinatie met de Platinum 50 van BMO. De Platinum 50 is voorzien van een flexibele, ruimtebesparende ladekast met vier lades die voldoende werkstukken en pallets kan bevatten om lange perioden onbemand te produceren.

De automatiseringsoplossing wordt aan de zijkant van de C-600 geplaatst. Hierdoor behoudt de operator goed toegang tot de bewerkingsruimte van de machine. Pallets en werkstukken worden met behulp van een zesassige Yaskawa-robot, met een laadvermogen van 50 kg, van en naar de bewerkingsmachine gebracht. De pallets zijn voorzien van nulpuntspansystemen voor een nauwkeurige positionering.

Dankzij de samenwerking tussen de twee partijen wordt de software van BMO volledig geïntegreerd in de Smooth besturing van Mazak. “Frank Biemans, directeur van BMO Automation, is verheugd met de samenwerking: “Door de samenwerking met Mazak Europe kunnen we onze aanwezigheid in Europa sneller uitbreiden. Daarnaast brengen we samen een productiecel op de markt die plug & play is. De klant heeft daarnaast nog maar één aanspreekpunt, want de afhandeling gaat volledig via Mazak. Dat is een belangrijk bijkomend voordeel.”

In de eerstvolgende editie van VerspaningsNieuws leest u meer over het nieuws dat Mazak op de EMO Milano heeft gepresenteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

BMO Automation introduceert bouwstenen voor autonome fabriek

01-09 Met het nieuwe CNC-automatiseringsplatform Infinity en de innovatieve OptiVice zelfinstellende machineklem, heeft BMO twee…

Columns

Je bent niet speciaal

26-06 Kijk, natuurlijk is er wel ruimte voor specials, maar dat geldt vooral voor een…

Verspanen

Goed voorbereid op de toekomst met CAD/CAM-automatisering

26-06 Maakbedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun CAM-programmering efficiënter te maken, zouden…

Personeel en Opleiding

Spindeltijd is gelieerd aan kennis

21-06 Toen Verder in Techniek negen jaar geleden haar deuren opende was de dienstverlening gericht…

Verspanen

Nieuwe machinelijn Soraluce gericht op betrouwbaar, precies en flexibel

21-06 De Performance Line is een nieuwe lijn van Soraluce met drie machinetypes die alle…

Oppervlaktetechniek

Hoogzuivere reiniging – Een hype of een nieuwe realiteit?

20-06 De enorm toegenomen en voortdurend stijgende eisen aan de betrouwbaarheid en prestaties van onderdelen…

Verspanen

Boers & Co verzekerd van hoge luchtkwaliteit en betrouwbaar proces

19-06 Na de installatie van de eerste olienevelseparator in 2015 heeft Boers & Co samen…

Verspanen

NOVA MAX freest astronomische onderdelen vijfassig simultaan

14-06 De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) is het samenwerkingsverband van de sterrenkundige instituten van…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema