Mazak introduceert Laser Beam Shaping-technologie

Yamazaki Mazak onthult op de Euroblech twee nieuwe lasersnijmachines voor het snijden van buizen, profielen en plaatmateriaal: de FG-400 NEO en Optiplex 3015 NEO 15 kW.

De FG-400 NEO vergemakkelijkt door de combinatie van een nieuwe 3D-laserkop met A-as, B-as en fiberlasertechnologie de stabiele bewerking van complexe vormen en sterk reflecterende materialen.

De buislaser FG-400 NEO kan de productie stroomlijnen en de prestaties verbeteren door meerdere processen in één machine uit te voeren, waaronder 3D-snijden, tappen, boren, afschuinen en vloeiboren. Het systeem is bij uitstek geschikt voor grote buizen en profielen, inclusief ronde, vierkante en rechthoekige doorsneden; evenals H-, I- en L-balken. Dankzij de combinatie van een gloednieuwe 3D-laserkop met A-as, B-as en fiberlasertechnologie, kan het de stabiele bewerking van complexe vormen en sterk reflecterende materialen, zoals koper en messing, vergemakkelijken. Het 4 klauwen/klem systeem zorgt voor extra stabiliteit waardoor materiaalvervorming tijdens het proces wordt voorkomen. Als aanvulling op de machine heeft Mazak een reeks functies ontwikkeld, waaronder het nesten van onderdelen en gereedschapssimulatie waardoor insteltijden verkort worden zodat een continue productieproces mogelijk is.

Snellere insteltijden

De Optiplex 3015 NEO 15 kW is de nieuwste ontwikkeling in de Optiplex 2D lasersnijmachine serie. Dankzij een combinatie van Mazatrol SmoothLx CNC-besturing, MCT3-snijkop en een ruime keuze aan functionele opties, levert de machine een nauwkeurig en stabiel productieproces. Het model profiteert van een hoge mate van geautomatiseerde functies om snellere insteltijden te leveren (tot 95% in vergelijking met standaard lasermachines), inclusief automatische nozzle wissel, evenals automatische focusdetectie en -positionering om het gebruiksgemak te verbeteren en de piercing te optimaliseren.

De grote toegangsdeuren aan de voor- en zijkant verbeteren de toegankelijkheid van het werkgebied en vereenvoudigen het laden en lossen. De Nozzle Auto Centreing Camera geeft de nozzle locatie weer op het CNC-scherm, zodat de operator de toorts kan aanpassen, terwijl de nestfunctie automatisch bepaalt hoe de onderdelen moeten worden gerangschikt voor optimaal snijden in restmateriaal.

De FG-400 NEO kan de productie stroomlijnen en de prestaties verbeteren door meerdere processen in één machine uit te voeren, waaronder 3D-snijden, tappen, boren, afschuinen en vloeiboren.

De FG-400 NEO kan de productie stroomlijnen en de prestaties verbeteren door meerdere processen in één machine uit te voeren, waaronder 3D-snijden, tappen, boren, afschuinen en vloeiboren.

Automatisering

De Optiplex 3015 NEO 15 kW die op de Euroblech wordt getoond, zal worden uitgerust met het CST 3015-automatiseringssysteem met een enkele toren die boven de laserbank wordt gemonteerd. Dit automatiseringssysteem CST 3015 heeft acht afzonderlijke laden met elk een laadvermogen tot 3.000 kg en maakt gebruik van een op vacuüm gebaseerd laadsysteem van plaatmateriaal en het automatisch ontladen van de bewerkte werkstukken.

Ecologische duurzaamheid

Als toonaangevende fabrikant van werktuigmachines en lasersnijmachines zet Mazak zich sterk in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en tegen 2030 koolstofneutraliteit te bereiken, zoals benadrukt door het ‘Go Green’-initiatief van het bedrijf. Beide machines die te zien zijn op de beurs maken gebruik van Mazak’s Laser Beam Shaping en fiber-technologieën. De snijkwaliteit wordt bereikt door de vermogensdichtheid van de laserstraal te regelen, terwijl een breed scala aan verschillende materialen en diktes kan worden aangepast door de diameter en vorm van de straal aan te passen. De fiber-technologie kan aanzienlijke kostenbesparingen en energiebesparingen opleveren (tot 60% in vergelijking met eerdere modellen), terwijl het een onovertroffen snijsnelheid en kwaliteit biedt voor zowel dikke als dunne materialen.

Mazak
Hal 11, stand D26

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Samenwerking RoboJob en Kumatech bij Mazak

23-11 Wie door Mazak als exposant wordt uitgenodigd, zet alles op alles om het beste…

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen