MCB bouwt volautomatisch langgoedmagazijn

0

MCB start komende zomer met de bouw van een nieuw langgoedmagazijn met zaagcapaciteit. Dit magazijn zal per 1 februari 2017 operationeel zijn. Een volautomatisch opslagsysteem van de Zwitserse fabrikant Fehr zal het hart vormen van deze nieuwe hoogbouw op het bedrijfsterrein van MCB in Valkenswaard.

Het systeem dat bij Fehr is besteld, heeft een grote opslagcapaciteit: aan weerszijden van de handlingrobot komen stellingen met elk ruimte voor 2000 cassettes voor aluminium en RVS langgoed. De materialen kunnen hierin automatisch worden ingevoerd en uitgehaald om klaar gemaakt te worden voor transport naar de klant dan wel automatisch naar de zaagmachines te worden geleid. Want MCB gaat in de nieuwbouw ook materiaal zagen. In de toekomst zullen daar meer bewerkingen aan worden toegevoegd.

24/7 werken met klanten
Door de hoogbouw voor langgoed creëert MCB ruimte in het platenmagazijn. Maar dat is niet de belangrijkste reden voor de nieuwbouw. Het volautomatische opslagsysteem is een van de vele ontwikkelingen bij MCB, gericht op het zo goed mogelijk voldoen aan de eisen van de moderne klant. Die vraagt om steeds kleinere hoeveelheden materiaal met een hoge kwaliteit, die hij snel en met een hoge leverbetrouwbaarheid wil ontvangen. “Onze winkel moet daarvoor 24/7 open zijn”, aldus Erik Spikmans, director sales bij MCB Nederland. “We werken er hard aan om dat allemaal voor elkaar te krijgen. “We willen 24/7 kunnen werken met onze klanten en hen maximale efficiency bieden.”

Nieuwe webshop
MCB levert als groothandel en servicecenter een compleet assortiment buizen, platen, staf en profielen. Het bedrijf profileert zich nadrukkelijk als een multimetaal leverancier, waar je alle materiaal, van een enkele plaat tot een volle vrachtwagen, kunt kopen. Om dat waar te kunnen maken beschikt MCB straks niet alleen over een volautomatisch magazijn voor langgoed. Per 1 juli aanstaande zal ook de nieuwe webshop operationeel zijn, waarin materiaal kan worden besteld. Spikmans: “Wat je als consument gewend bent bij Coolblue of Bol.com, krijg je als metaalbedrijf ook in onze webshop: hetzelfde gemak van bestellen en betalen en track & trace modules om je orders op de voet te volgen.”
MCB is volop bezig met het zo slim en efficiënt mogelijk inrichten van de bestelprocessen.
Er worden koppelingen ontwikkeld naar de ERP systemen van grote klanten, zodat die in hun eigen omgeving de orders kunnen plaatsen. Deze komen dan automatisch in de systemen van MCB terecht.

Kennis delen
Ook wil MCB steeds meer kennis delen met haar klanten. Spikmans: “Met een aantal klanten doen we dat al. Wij hebben veel kennis van voorraadbeheer. Die zetten we in om de klant te helpen de voorraad op zijn eigen locatie te managen. Onze ervaring met bijvoorbeeld forecasten, voorspellen wat je nodig hebt, kan bijdragen aan het zo laag mogelijk houden van de kosten. Dat is aantrekkelijk voor onze klanten en voor de hele metaalketen.”