MCB installeert nieuwe decoiler

MCB is volop aan het verbouwen. Het terrein en de gebouwen in Valkenswaard worden opnieuw ingericht om de logistiek te optimaliseren. Ook is er ruimte gemaakt voor uitbreiding met een nieuwe decoiler (Cut to Length Line).

Op de nieuwe decoiler die wordt opgebouwd gaat MCB RVS- en aluminiumplaten verwerken. Deze machine kan plaatbreedtes knippen van 2000 mm en diktes van 5 mm.

Op het terrein aan De Vest in Valkenswaard staan al tientallen jaren de magazijnen en bewerkingscentra van het plaat- en bandmateriaal van MCB. Ook de Technische Dienst is er te vinden. De afgelopen maanden is een aantal gebouwen gesloopt en inmiddels zijn de eerste nieuwe ruimtes in gebruik. Voor het totale herinrichtingsproject is drie jaar uitgetrokken. Doel is het logistieke proces optimaliseren, zodat MCB ook in de toekomst haar klanten snel kan blijven bedienen met hoge kwaliteit.

Snellere doorlooptijden

Programmamanager Logistiek Ruud Kramers licht de ontwikkelingen toe: “Om het logistieke proces te optimaliseren gaan we materialen en processen meer groeperen, zodat we sneller kunnen laden en meer colli kunnen wegbrengen naar onze klanten. Ook komen coils en platen dichter bij de specifieke decoilers te liggen. Dit zorgt voor minder handelingen en snellere doorlooptijden.”

“Daarnaast heeft de Technische Dienst een nieuwe ruimte gekregen. We vragen veel van onze machines. Veel draaien er 24 uur per dag. Dat betekent dat we ze in topconditie moeten houden. Ook verdubbelen we de capaciteit voor het onderhoud van onze 160 (bovenloop)kranen. Goed onderhoud zorgt voor minder stilstand door verstoringen en draagt zo bij aan een betere betrouwbaarheid en kortere levertijd voor de klant.”

Nieuwe decoiler

Met de herinrichting is ook plaats gemaakt voor uitbreiding van het machinepark. “Op de nieuwe decoiler gaan we RVS- en aluminiumplaten verwerken. Deze machine kan plaatbreedtes knippen van 2000 mm en diktes van 5 mm. Hierdoor kunnen we grotere formaten klantspecifiek leveren. Dat is een mooie uitbreiding van onze mogelijkheden voor klanten”, legt Erik Spikmans, directeur MCB Nederland uit. “De planning is om de decoiler eind 2022 volledig operationeel te hebben. Doordat we het RVS en aluminium op de nieuwe decoiler gaan verwerken, komt er op de twee bestaande decoilers bovendien meer capaciteit vrij voor koolstofstaal.”

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Automatisering

Hoekman RVS van start met digitaal inkopen via Gatewise

09-02 Door het in- en verkoopproces op deze wijze te stroomlijnen worden handmatige, kostbare en…

Toeleveren

Webinar digitalisering in de plaatwerkketen

15-06 De Federatie Metaalplaat FDP organiseert samen met MCB en Teqnow op 25 juni van…

Materialen

MCB: nog voldoende materialen beschikbaar

23-03 Metaalgroothandel MCB constateert bij producenten en transporteurs meerdere verstoringen ten gevolge van de coronacrisis,…

Automatisering

Suplacon en MCB live met Trivest Connect

29-01 Plaatverwerker Suplacon in Emmeloord en metaalleverancier MCB zijn onlangs live gegaan met Trivest Connect,…

Materialen

Corrosie bij aluminium weer actueel

23-12 De luchtvochtigheid is weer hoog, de kou komt er aan, dus de risico’s op…

Materialen

Dieptrekken van staal: DD11 of DD14?

04-11 Bij dieptrekken kiezen bedrijven vaak voor koudgewalst vervormingsstaal als DC04, dat stelt MCB. Hiervan…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen