Meer individualisering met modulaire lasmachines

Of het nu gaat om productie, bouw of scheepsromp: elke werkomgeving stelt andere eisen aan lastoepassingen. Om lassers nog meer individueel comfort te bieden, heeft EWM nieuwe modulaire versies ontwikkeld van de MIG/MAG-lasapparaten Phoenix XQ puls, Taurus XQ Synergic en Taurus XQ Basic. Zo kan de gebruiker aanvullende componenten op maat samenstellen voor zijn dagelijkse werkzaamheden.

De nieuwe modulaire versies zijn een aanvulling op de serie XQ MIG/MAG-lasapparaten van EWM en bieden lassers nog meer individueel comfort.

Met de modulaire versies van de Phoenix XQ puls, Taurus XQ Synergic en Taurus XQ Basic richt EWM zich nog meer op de aanpasbaarheid van de apparaten op de toepassingen van de gebruiker. De stroombron blijft het hart van de machine terwijl andere onderdelen van het lasapparaat niet permanent zijn geïnstalleerd zodat het apparaat eenvoudig kan worden geconfigureerd. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld bepalen welk draadaanvoerapparaat of welke koeling hij voor zijn dagelijkse werkzaamheden wil gebruiken.

Klanten kunnen de gekochte machine naar behoefte achteraf uitbreiden en stapsgewijs voltooien, onder andere met een nieuwe koelmodule zoals de cool50-2 U40 voor watergekoelde lastoortsen of een van de drie verschillende transportwagens. Deze trolleys zijn ontworpen voor speciale toepassingen zoals bouwplaatsen en werkplaatsen. Zo kan de modulaire XQ-serie bijvoorbeeld met vele andere gebruikersgerichte toebehoren voor alle werkgebieden worden voorbereid, zoals met een gereedschapskist of een veiligheidsscherm voor de besturing. Bovendien zorgen de kleine voetafdruk en het lage gewicht van de modulaire apparaten voor meer mobiliteit en meer flexibiliteit.

Individueel comfort

“De modulaire opbouw legt nog meer de nadruk op het individuele comfort van de gebruiker. De sterke punten van de XQ-serie blijven, naast de beste laseigenschappen, hoge procesbetrouwbaarheid, maximaal gebruiksgemak, een lange levensduur en een laag materiaalverbruik, in elke combinatie behouden”, legt Robert Stöckl, lid van de raad van bestuur voor verkoop bij EWM, uit. “Net als bij de vorige XQ-apparaten hoeft de gebruiker de gewenste lasparameters niet meer dagelijks in te stellen. De ingestelde arbeidspunten kunnen met favorietentoetsen worden opgeslagen en op elk moment met een druk op de knop worden opgeroepen.”

De modulaire opbouw kan verder worden uitgebreid met het nieuwe draadaanvoerapparaat Drive XQ IC 200.

De modulaire opbouw kan verder worden uitgebreid met het nieuwe draadaanvoerapparaat Drive XQ IC 200.

Het compacte lasapparaat, uitgerust met een afzonderlijk draadaanvoerapparaat, kan voor de draadtoevoer worden uitgerust met de Drive XQ en de nieuwe Drive XQ IC 200. Met een gewicht van slechts 10 kilo is dit draadaanvoerapparaat ideaal voor het werken op moeilijk toegankelijke plaatsen. Een robuust en onverwoestbaar ontwerp is bijzonder handig in zulke werkomgevingen.

De modulaire versies van de XQ-lasapparaten zijn bovendien compatibel met de ewm Xnet-lasmanagementsoftware. De softwareoplossing ondersteunt, documenteert en analyseert papierloos het volledige productieproces, van de werkvoorbereiding tot de naberekening. Dit vergemakkelijkt de kwaliteitsgarantie en maakt ook een evaluatie van de lasparameters na werkzaamheden mogelijk.

Dankzij het modulaire ontwerp kunnen gebruikers hun lastechniek optimaal aanpassen aan hun dagelijkse werkvereisten.

Dankzij het modulaire ontwerp kunnen gebruikers hun lastechniek optimaal aanpassen aan hun dagelijkse werkvereisten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Lassen zonder zorgen

06-09 Of het nu gaat om lasmachines, lastoortsen of lasdraad, handmatig lassen, robotlassen of volledige…

Verbinden

EWM lanceert nieuwe Picomig-modellen voor puls- en standaardlassen

10-10 Zowel met de Picomig 220 als de Picomig 225 kunnen lasstromen van 220 A…

Verbinden

Tetrix XQ van EWM voor TIG-lassen tussen 230 A en 600 A

05-04 De nieuwe Tetrix XQ-apparaten van EWM zijn energiezuinig, bieden een hoge procesbetrouwbaarheid, maximaal gebruiksgemak…

Verbinden

Gebruiksvriendelijk TIG-lassen

16-08 Zo is de nieuwe besturing met het kleurendisplay van 7″ overzichtelijk en intuïtief te…

Verbinden

Nieuwe OTC-lasmachines vervangen trapgeschakelde modellen

09-03 De uitsluitend watergekoelde inverter-lasstroombronnen zijn voornamelijk bedoeld voor handmatig lassen, maar kunnen ook worden…

Verbinden

EWM breidt XQ-serie voor MIG/MAG-lassen uit

18-02 De MIG/MAG-multiproces-lasapparaten Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic onderscheiden zich…

Verbinden

Nieuwe lasmachines Castolin Eutectic

20-04 Castolin Eutectic heeft nieuwe CastoTIG-lasmachines geïntroduceerd. De nieuwe machinemodellen zijn voorzien van de nieuwste…

Verbinden

Hatek bouwt lasrobot Hooymans Products om

11-11 Hatek heeft de Fanuc lasrobot van Hooymans Products, die was ingericht voor plasma- en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?