Lassen zonder zorgen

EWM, full-range leverancier van alles wat met lassen te maken heeft, presenteert op Schweissen & Schneiden state-of-the-art lastechnologie voor handmatig lassen, cobots en robotlascellen, evenals andere automatiseringsoplossingen. Het wereldwijd actieve Duitse familiebedrijf koppelt een breed scala aan systemen aan uitgebreid advies.

Met de XQbot cobot lascel biedt EWM een oplossing die eenvoudig te implementeren is en gebruikt kan worden voor zowel geautomatiseerde processen als handmatig lassen.

 

Of het nu gaat om lasmachines, lastoortsen of lasdraad, handmatig lassen, robotlassen of volledige automatisering – EWM produceert niet alleen lasapparaten en bijbehorende accessoires, maar presenteert zich ook als een full-range leverancier met een oplossing voor elke individuele klantbehoefte. Deze specialisten in booglastechnologie ontwikkelen voortdurend nieuwe componenten en systemen, onder meer op het gebied van digitalisering en automatisering.

Instap cobotoplossing

Efficiënte en betrouwbare automatiseringsoplossingen zorgen voor een constant hoge, reproduceerbare productkwaliteit. De kosteneffectieve XQbot cobot lascel met geïntegreerde CRX robot van Fanuc is een instapoplossing voor de productie van kleine en zeer kleine series. Dit is vergelijkbaar met een industriële robot met betrekking tot nauwkeurigheid, nauwkeurige herhaalbaarheid en stabiliteit en zorgt voor een hoge lasnaadkwaliteit.

Zelfs zeer grote componenten kunnen worden geproduceerd met behulp van automatisering. EWM ondersteunt haar klanten vanaf het allereerste begin, levert alle benodigde componenten en biedt uitgebreid advies.

Zelfs zeer grote componenten kunnen worden geproduceerd met behulp van automatisering. EWM ondersteunt haar klanten vanaf het allereerste begin, levert alle benodigde componenten en biedt uitgebreid advies.

Complete modulaire systemen voor automatisering die zijn gebaseerd op standaardcomponenten, maar toch individueel configureerbaar zijn, zijn ook beschikbaar voor EWM-klanten. Ook presenteert het bedrijf op de beurs een doordachte robotoplossing voor het forceTig-lasproces. Dit verbindingsproces maakt een hogere energiedichtheid in het lasbad mogelijk door middel van een extreem geconcentreerde lasboog en maakt maximale lassnelheden mogelijk.

Uitgebreid advies

De introductie van geautomatiseerde lasprocessen heeft verstrekkende gevolgen voor de hele productie en kan niet geïsoleerd worden bekeken – het moet worden beschouwd in combinatie met upstream- en downstream-processen. EWM ondersteunt klanten vanaf het allereerste begin en biedt uitgebreid advies tot en met de inbedrijfstelling en daarna. De experts voeren een analyse uit van de werkelijke situatie, behandelen de planning en conceptcreatie, vergemakkelijken het eerste monsterlassen en bieden uitgebreide training. Met het Xnet Welding 4.0 lasmanagementsysteem biedt EWM ondersteuning in de gehele waardecreatieketen. Data worden op een intelligente manier met elkaar verbonden, op een manier die de productiviteit verhoogt. Dit maakt een perfecte organisatie van productie, planning, kwaliteitsmanagement, lascoördinatie personeel en management mogelijk, benut het kostenreductiepotentieel en verhoogt de algehele efficiëntie.

EWM
Hal 5, stand 5C29

 

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Esab maakt lassen met optimale booginstellingen makkelijker

12-09 Beide apparaten maken het gemakkelijker om te lassen met geoptimaliseerde booginstellingen omdat ze geavanceerde…

Personeel en Opleiding

Europees goud voor lasser Bart Willems

11-09 Het 3-daagse Europees kampioenschap voor beroepsonderwijs is zaterdagavond afgesloten met een feestelijke ceremonie en…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

Automatisering

Beter lassen in scheepsbouw met KI

17-04 Betrouwbare en tegelijkertijd effectieve lasprocessen zijn van groot belang in de scheepsbouw. Geautomatiseerde processen…

Verbinden

Nederlands Kampioenschap Lassen bij SMEOT

13-03 Hier strijden studenten uit het hele land tegen elkaar om het eremetaal inclusief podiumplek.…

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verbinden

EWM lanceert nieuwe Picomig-modellen voor puls- en standaardlassen

10-10 Zowel met de Picomig 220 als de Picomig 225 kunnen lasstromen van 220 A…

Verbinden

Kunstmatige intelligentie verbetert lasprocessen in scheepsbouw

05-09 Deze processen bereiken echter hun grenzen wanneer er enkelstuks geproduceerd worden, er fabricageafwijkingen ontstaan…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema