Meer productiviteit met snij- en digitale oplossingen Messer

Een van de attracties van Messer Cutting Systems op Schweissen & Schneiden is de live demo van de Element 400. Uitgerust met autogeen- en plasmatechnologie en twee extra markeergereedschappen, is deze thermische snijmachine geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen met de hoogste kwaliteitseisen.

De nieuwe, hoogdynamische laser-bevel snij-unit Bevel-U maakt de voorbereiding van nauwkeurige en consistente laskanten mogelijk – een groot voordeel bij de randvoorbereiding voor geautomatiseerd robotlassen.

De plasma-freeskop Bevel-S belooft maximale flexibiliteit: complexe contouren, gaten of bevels voor lasvoorbereidingen kunnen moeiteloos worden gesneden. Bovendien maakt het platform high-speed markeren met beproefde en robuuste tools mogelijk voor snelle en eenvoudige identificatie van verschillende materialen.

Lasersnijsysteem

Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lasersnijtechnologie heeft Messer Cutting Systems uitstekende voorwaarden gecreëerd voor geautomatiseerde productie. Deze worden op de beurs in Essen gepresenteerd. Vaak zijn het kleine dingen die het doorslaggevende voordeel opleveren, bijvoorbeeld bij het hanteren: om componenten na verwerking beter te kunnen hanteren, heeft Messer het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt om microbruggen tussen de gesneden onderdelen en het schrootframe te laten. Zo hoeft niet elk onderdeel afzonderlijk te worden opgepakt, maar kan de plaat als één geheel worden verwijderd met een laad-/ontlaadsysteem of een wisseltafel.

Wie de lasersnijmachine Element 400 L in actie wil zien, moet ook de stand van Messer Cutting Systems bezoeken. De experts trekken voor een live demonstratie naar de fabriek in Groß-Umstadt om de bezoeker kennis te laten maken met de dynamiek en de nieuwste lasertechnologie voor de economische verwerking van XXL-platen.

OmniFab softwaresuite

Productieplanning biedt een groot potentieel om de efficiëntie in de productie eenvoudig en snel te verhogen. Messer demonstreert met een beurspremière hoe dit met weinig moeite kan worden bereikt. Met de nieuwe versie van OmniFab, de softwaresuite voor de digitalisering van de productie, kunnen snijopdrachten vanaf de voorcalculatie van klantoffertes nu direct op de machine worden geplaatst. Met het automatisch nesten van componenten kan de stap van CAD/CAM-nestingsoftware worden verkort of zelfs volledig worden omzeild. Dit verhoogt de snelheid en versnelt het proces van het indienen van offertes tot het starten van de order in productie aanzienlijk.

Voor sommige toepassingen is dit een revolutionaire en nieuwe manier van werken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de directe koppeling van de software aan de Global Connect machinebesturing. Met de integratie van de CAD/CAM-software OmniWin kunnen nu ook nestplannen in realtime naar de machine worden overgezet. De gebruiker bespaart veel tijd, vooral door de automatische voorselectie van alle parameters doe nodig zijn voor productie.

Naast de nadruk op werkvoorbereiding, ervaart de beursbezoeker op in totaal vier werkstations hoe de digitale oplossingen voor de productie extra concurrentievoordelen opleveren en de instap in Industrie 4.0 eenvoudig maken.

Messer Cuttting Systems
Hal 8, stand B13/23

 

 

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

SVT Nederland breidt plasmasnij- en markeercapaciteit uit

18-12 Snijbedrijf SVT Nederland in Vorden breidt de plasmasnij- en markeercapaciteit uit omdat de uitbestedingsvraag…

Verbinden

Schweissen & Schneiden goed voor 2 miljard aan orders

02-10 Tijdens de vakbeurs Schweissen & Schneiden in Düsseldorf is vorige week voor 2 miljard…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema