SVT Nederland breidt plasmasnij- en markeercapaciteit uit

0

Snijbedrijf SVT Nederland in Vorden breidt de plasmasnij- en markeercapaciteit uit omdat de uitbestedingsvraag bij klanten naar completere leveringen en bijzondere markeringen toeneemt.

Luuk van Malenstijn en Richard Kraak zijn in december 2012 met hun nieuwe snijbedrijf SVT Nederland begonnen in Brummen. De groei ging snel en daarom zijn ze begin 2017 naar een groter pand in het naburige Vorden verhuisd. Hier bood het vloeroppervlak van ruim 6000 vierkante meter de ruimte om verder te groeien. “En dat is gelukt”, zegt Richard Kraak. “De vraag naar complexere en completere snijprojecten en speciaal zetwerk neemt nog steeds toe. De keus om verder te investeren in een snijmachine lag daarom voor de hand.”

Dubbele plasma snijkop
Omdat de kwaliteit van de huidige Messer snijmachine goed bevalt, heeft SVT Nederland opnieuw gekozen voor een machine van Messer Cutting Systems. Deze tweede snijmachine, een Messer MultiTherm, is uitgerust met een dubbele plasma snijkop met twee sterke Kjellberg Hificus 280 Amp stroombronnen en een Inkt-Jet markeerunit, zodat plasmagesneden delen direct kunnen worden gemarkeerd. Tevens wordt de bestaande snijtafel verlengd met 20 meter en daarmee beschikt SVT over een snijtafel met een totale lengte van 58 meter. Over een lengte van 38 meter is deze ook nog eens 4 meter breed. Iedere machine heeft zo een bereik van ruim 31 meter en is daardoor ook uitermate geschikt voor lange en brede producten. Ook worden de bestaande machines geupgrade naar de nieuwste Windows 10 besturing. De complete installatie zal begin januari operationeel zijn.