Meer ruimte voor Buvac, probleemoplosser in oppervlaktebewerking

Na een verblijf van 48 jaar in Bladel, is Buvac verhuisd naar het naburige Eersel. De voornaamste reden hiervoor is dat de specialist in oppervlaktebewerking dealer is geworden van de Italiaanse machinebouwer Gecam. Daarmee is een transitie ingezet: Buvac is niet alleen meer leverancier van gereedschappen en materialen voor oppervlaktebewerking, maar kan op dit gebied nu complete oplossingen ontwikkelen en aanbieden.

Het Buvac sales team. V.l.n.r. Niels Boselie, Bas van Dooren en Rinus Raaijmakers.

Gecam is onder andere producent en leverancier van een compleet programma ontbraammachines met werkbreedtes tot 1650 mm, die uitgerust kunnen worden met alle beschikbare technieken. Tot het assortiment behoren dus zowel machines voor tweezijdige bewerking in één doorgang als machines met topborstels en roterende borstels.

Buvac heeft ruimte nodig om deze machines te kunnen laten zien. In Bladel was die ruimte niet voorhanden, in het nieuwe onderkomen in Eersel wel. Hier kunnen klanten optimaal worden ontvangen, demonstraties worden gegeven en testen worden gedaan met producten van klanten. “We kunnen ons nu beter profileren”, zegt Rinus Raaijmakers, de eigenaar van Buvac.

Probleemoplosser

Door de toevoeging van de Gecam machines is het plaatje van Buvac compleet. “We kunnen nu op veel vragen een passende oplossing bieden, van heel klein tot heel groot”, vervolgt Raaijmakers. “Heb je een probleem of een nieuw product dat ontbraamd of geslepen moet worden? Wij kunnen je helpen. Wellicht is er een standaard machine of een andere oplossing voor, zo niet dan configureren en bouwen we een specifieke oplossing. Wij gaan daarbij heel diep en werken heel specialistisch. Robotisering kan daarbij onderdeel zijn van de uiteindelijke oplossing.”

Borstels en schuurmiddelen

Buvac kan dat allereerst doen door de jarenlange eigen kennis en ervaring. Met een innovatieve inslag volgt het bedrijf de ontwikkelingen in de grote wereld van oppervlaktebewerking op de voet, om klanten de goede gereedschappen te kunnen bieden voor het schuren, zagen, boren, slijpen of polijsten van diverse materialen als RVS, staal, glas, hout en natuursteen.

Bij deze eigen kennis komen de producten en de kennis van enkele leveranciers, waarmee Buvac al jaren samenwerkt. Zoals het Duitse Picard, een innovatief sterke fabrikant van borstels die een groot assortiment gereedschappen voor slijpen, ontbramen, borstelen en polijsten produceert. Op het gebied van abrasieve middelen vertegenwoordigt Buvac de Italiaanse producent SAIT, een vooraanstaande partij als het bijvoorbeeld gaat om het voorbewerkingstraject bij polijsten van RVS in onder andere de superjachtbouw, foodindustrie maar ook kunst- en interieurprojecten .

Fintec werkplaatsmachines

En hier is Gecam nu dan bij gekomen. Deze fabrikant, die werkt vanuit Parma en actief is in 74 landen, levert niet alleen ontbraammachines maar ook de Fintec werkplaatsmachines. Fintec behelst een uitgebreid pakket machines voor tal van slijpbewerkingen op verschillende soorten materialen met allerlei vormen en afmetingen. Dit zijn allemaal doordachte slijp-oplossingen, die zijn ontwikkeld vanuit de filosofie dat ze moeten bijdragen aan kwaliteits- en efficiencyverbetering.

Daarnaast beschikt Gecam ook over uitgebreide engineering-capaciteit waardoor het speciale projecten kan uitvoeren. Zo zijn er al diverse cellen ontwikkeld waarin bepaalde producten of onderdelen worden opgepakt door een manipulator en vervolgens langs verschillende bewerkingsstations met Fintec machines worden gevoerd om volledig automatisch in één doorgang te worden bewerkt. Daartoe behoren ook lastige bewerkingen zoals het slijpen onder een hoek van 45 graden en/of het slijpen van zijkanten van plaatdelen.
Zo heeft Gecam al complete lijnen gemaakt voor bijvoorbeeld het bewerken van wasemkappen, zeecontainers en brandstoftanks voor vrachtwagens.

Samenspel

“Gecam heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt”, zegt Rinus Raaijmakers. “Ze hebben lang gewerkt met een netwerk van dealers, die hun product er bij deden. Maar inmiddels hebben ze het roer om gegooid. Ze willen probleemoplossers zijn en samenwerken met partners die hetzelfde nastreven. Buvac wil ook een probleemoplosser zijn.
In de driehoek met Picard en Gecam kunnen wij complete oplossingen bieden voor veel finish-vraagstukken. Want goed en efficiënt finishen vereist een machine met de juiste technieken, waar de juiste gereedschappen op zijn gemonteerd, die op de juiste manier worden ingesteld. Als je dat samenspel beheerst, dan kun je bijvoorbeeld RVS voorzien van een richtingloos geslepen beeld maar ook iedere andere finish-uitdaging overwinnen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Timesavers pakt uit op Tolexpo in Parijs

28-04 Dat is allereerst de nieuwste versie van de compacte roterende borstelmachine: de 32 RB…

Plaatbewerking

Schuren en kanten breken op aparte machines levert Metaco veel tijdwinst op

14-03 Metaco (twintig medewerkers) is een toeleverancier van plaatwerk. Het bedrijf biedt lasersnijden, ponsen en…

Plaatbewerking

De slijptol is bij MWA steeds minder te horen

14-02 De F1200 ontbraammachine is geschikt voor het nabewerken van plaatdelen tot 1200 mm breed.…

Plaatbewerking

Efficiënt ontbramen

18-12 De Fladder CC is een compacte machine met een footprint van slechts 1,5 vierkante…

Plaatbewerking

Radius 2 mm met nieuwe RotoMaster ontbraammachine van Loewer

14-09 Veel mensen zijn bekend met de SwingGrinder en DiscMaster ontbraammachine van Loewer. Deze werken…

Plaatbewerking

Finish-proces laat zich goed automatiseren

07-09 “Een cobot bij een ontbraammachine is voor velen nog een brug te ver, maar…

Oppervlaktetechniek

Ontbraammachines VG Machines bieden plaatverwerkers totaalpakket

17-06 Het snijden of ponsen van metalen plaatdelen creëert scherpe randen en ongewenste bramen. Dit…

Plaatbewerking

Met de juiste Grinding Power samen op weg naar de perfecte finish

20-05 Slakken verwijderen, snel een radius van 2mm aanbrengen op staal, de boutgaten in voetplaten…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X