Mercedes-Benz en Siemens starten digitaliseringsoffensief voor duurzame autoproductie

Met steun van de deelstaat Berlijn gaan Mercedes-Benz en Siemens samenwerken aan een duurzame auto-industrie met behulp van digitalisering en automatisering. Als leverancier op het gebied van automatisering, industriële software en intelligente infrastructuur, brengt Siemens zijn knowhow en technologieën in om samen met Mercedes-Benz een flexibele, efficiënte en duurzame autoproductie te ontwikkelen.

Dankzij het gebruik van digitale tools zoals augmented reality-brillen is directe uitwisseling mogelijk in het wereldwijde C-Klasse-productienetwerk van Mercedes-Benz. Nieuwe methoden of foutdiagnoses kunnen in real-time worden gevisualiseerd dankzij beeldoverdracht met hoge resolutie.

(foto’s: Daimler)

Jörg Burzer, lid van de Raad van Bestuur van Mercedes-Benz, Productie en Supply Chain Management, legt uit: “Mercedes-Benz AG tilt de digitalisering in het wereldwijde productienetwerk van Mercedes-Benz Cars naar een hoger niveau. Samen met Siemens stimuleren we vanuit Berlijn de ontwikkeling van duurzame toekomstige technologieën voor de hele wereld.” In deze context zal de locatie Mercedes-Benz Berlin-Marienfelde worden omgevormd tot een competentiecentrum voor digitalisering met een focus op het herontwerp van de productieactiviteiten en de ontwikkeling en implementatie van MO360, het digitale ecosysteem van Mercedes-Benz Cars.

E-mobiliteitscomponenten zullen in de toekomst ook in Berlijn worden geassembleerd. Het bedrijf wil de toekomst van Berlijn, de oudste locatie in het wereldwijde productienetwerk voor aandrijflijnen van Mercedes-Benz, duurzaam veiligstellen. De Mercedes-Benz Digital Factory Campus Berlin is de technologische en digitale pionier voor het volledige productienetwerk van Mercedes-Benz Cars. Het doel is om de nieuwe ontwikkelingen die in Berlijn zijn getest over de hele wereld uit te rollen.

Siemens brengt zijn knowhow en technologieën in om samen met Mercedes-Benz een flexibele, efficiënte en duurzame autoproductie te ontwikkelen

Siemens brengt zijn knowhow en technologieën in om samen met Mercedes-Benz een flexibele, efficiënte en duurzame autoproductie te ontwikkelen

Moderne digitale Berlijnse locaties

Met het Werner-von-Siemens Center for Industry and Science in Siemensstadt in Berlijn is er al een uitstekende schat aan ervaring die in de samenwerking kan worden geïntegreerd. Met de synergiën van Siemensstadt en de Mercedes-Benz Digital Factory Campus Berlin, worden fabrieken die de oorsprong van de industrialisatie in Duitsland vertegenwoordigen, omgevormd tot twee moderne digitale locaties. Cedrik Neike, lid van de raad van bestuur van Siemens AG en CEO Digital Industries, legt uit: “We breiden de decennialange succesvolle samenwerking met Mercedes-Benz op het gebied van engineering en productie uit. Samen willen we de volgende grote stap zetten naar een duurzame en nog competitievere autoproductie.” Om dit te doen, vertrouwen beide partners op geïntegreerde digitale technologieën om technologie, duurzaamheid en nieuwe werkomgevingen nauwer dan ooit te verbinden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Siemens Nederland en VDL intensiveren samenwerking voor tweede generatie AGV’s

25-04 Om deze intensieve samenwerking kracht bij te zetten, ondertekenden Dirk De Bilde, CEO Siemens…

Automatisering

Siemens verbetert prestaties met Solid Edge 2023

11-01 “Naast ons werk om bij elke release van Solid Edge innovatieve technologie en mogelijkheden…

Bedrijf en Economie

Duitse bedrijven veranderen merkslogan voor #zusammengegencorona

09-12 Het idee achter de campagne is afkomstig van een Duits reclamebureau die manieren zocht…

Automatisering

Sneak-preview van digitale industrie

13-10 Het internationale en Nederlandse bedrijfsleven staat aan de vooravond van grote omwentelingen, zowel op…

Automatisering

SAP, Siemens en T-Systems willen digitalisering industrie versnellen

07-07 Dat zijn drie van de hoofdthema’s uit het Duits-Nederlandse innovatiepact dat begin dit jaar…

Columns

Digitalisering moeilijk onderwerp in maakindustrie

04-04 Toch valt het mij op dat als ik bij bedrijven op bezoek ben, dat…

Automatisering

Siemens Sinumerik Edge creëert vingerafdruk van bewerkingsmachine

13-01 Met Sinumerik Edge Analyze MyMachine/Condition biedt Siemens een oplossing aan die in staat is…

Automatisering

Siemens en IBM introduceren nieuwe IBM-oplossing

17-07 Siemens en IBM stellen een nieuwe oplossing beschikbaar op het gebied van Service Lifecycle…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV