Siemens verbetert prestaties met Solid Edge 2023

Siemens Digital Industries Software heeft de nieuwste release aangekondigd van Solid Edge. De software voor productontwerp, engineering en productie is voorzien van een nieuwe gestroomlijnde gebruikerservaring, grotere interoperabiliteit met het Siemens Xcelerator portfolio en biedt meer mogelijkheden in vele industriële workflows.

Solid Edge van Siemens werd gebruikt om Yanu te ontwikkelen, een volledig autonome A.I. en robotgestuurde bartending-eenheid.

“Naast ons werk om bij elke release van Solid Edge innovatieve technologie en mogelijkheden toe te voegen, is het belangrijk dat we ook de manier waarop we deze mogelijkheden beschikbaar maken voor onze gemeenschap ontwikkelen”, aldus John Miller, Senior Vice President, Mainstream Engineering Software, Siemens. “We introduceren nu nieuwe licentie-opties die zijn ontworpen om beter tegemoet te komen aan de veranderende bedrijfsbehoeften van kleine en middelgrote fabrikanten en die meer flexibiliteit, meer waarde en, met Xcelerator Share, meer samenwerking en snelheid bieden.”

Toekomstbestendig werken

De nieuwe look en feel van Solid Edge brengt een moderne update met meer intuïtieve manieren van werken, meer personaliseringsopties en verbeterde modelleringsworkflows. Solid Edge 2023 ontsluit ook de kracht van ontwerpgegevens en maakt het werk van gebruikers toekomstbestendig. Zo kunnen gegevens uit Solid Edge worden uitgewisseld tussen andere oplossingen in het Siemens Xcelerator-portfolio, waaronder NX Mechatronics Concept Designer (MCD) en Process Simulate. Solid Edge 2023 maakt ook gebruik van Siemens’ expertise op het gebied van Model Based Definition (MBD), met een nieuwe Solid Edge Advanced PMI add-on die hoogwaardige consistente dimensionering levert voor downstream toepassingen die kunnen profiteren van 3D geannoteerde productdatamodellen.

De nieuwe Inspector add-on in Solid Edge 2023 biedt verder tools voor het automatisch identificeren, labelen en extraheren van kritische ontwerp- en productiekenmerken voor inspectie- en metrologiedoeleinden. De oplossing genereert automatisch hoogwaardige inspectiegegevens en rapporten die de communicatie in downstream productieprocessen vergemakkelijken.

Nieuwe mogelijkheden voor verspanen

Nieuwe geavanceerde productiemogelijkheden in Solid Edge 2023 zijn onder meer Roughing voor vijfassige bewerkingen in Solid Edge CAM Pro, een nieuwe add-on voor vierassige roterende bewerkingen en nieuwe functies voor draadvonken. Voor verspaners biedt de nieuwe Smart Machine Kits-bibliotheek eenvoudig toegang tot gestandaardiseerde, professioneel gebouwde machinesimulatiekits, waarmee verspaners snel aan de slag kunnen met volledige machinesimulatie.

Software as a Service

Solid Edge SaaS, eveneens geïntroduceerd met Solid Edge 2023, biedt op waarde gebaseerde licenties in combinatie met cloud-connected. De nieuwe flexibele licentieoptie die beschikbaar is via een Solid Edge SaaS-abonnement maakt het mogelijk om nieuwe functionaliteiten toe te voegen wanneer dat nodig is en biedt toegang tot geïntegreerde add-ons voor generatief ontwerp, point cloud visualisatie, elektrische routing, PCB-samenwerking, geavanceerde simulatie en nog veel meer. Al deze mogelijkheden kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met een flexibel tokensysteem.

Ondertussen kunnen product engineering-gegevens veilig worden opgeslagen in de cloud en gemakkelijk worden gedeeld door teams en de bredere waardeketen, overal, altijd en op elk apparaat met behulp van Xcelerator Share. Augmented Reality-mogelijkheden (AR) kunnen worden gebruikt om diezelfde gegevens in de context van de echte wereld te zien.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Duitse bedrijven veranderen merkslogan voor #zusammengegencorona

09-12 Het idee achter de campagne is afkomstig van een Duits reclamebureau die manieren zocht…

Automatisering

Sneak-preview van digitale industrie

13-10 Het internationale en Nederlandse bedrijfsleven staat aan de vooravond van grote omwentelingen, zowel op…

Automatisering

SAP, Siemens en T-Systems willen digitalisering industrie versnellen

07-07 Dat zijn drie van de hoofdthema’s uit het Duits-Nederlandse innovatiepact dat begin dit jaar…

Columns

Digitalisering moeilijk onderwerp in maakindustrie

04-04 Toch valt het mij op dat als ik bij bedrijven op bezoek ben, dat…

Automatisering

Mercedes-Benz en Siemens starten digitaliseringsoffensief voor duurzame autoproductie

31-03 Jörg Burzer, lid van de Raad van Bestuur van Mercedes-Benz, Productie en Supply Chain…

Automatisering

Siemens Sinumerik Edge creëert vingerafdruk van bewerkingsmachine

13-01 Met Sinumerik Edge Analyze MyMachine/Condition biedt Siemens een oplossing aan die in staat is…

Automatisering

Siemens en IBM introduceren nieuwe IBM-oplossing

17-07 Siemens en IBM stellen een nieuwe oplossing beschikbaar op het gebied van Service Lifecycle…

Bedrijf en Economie

Modularisatie grootste uitdaging machinebouw

19-02 Machinebouwbedrijven in Nederland richten zich met name op productinnovatie (61% ten opzichte van 47%…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?