Metaaltechniek start opleidingscentrum voor schuren, slijpen en finishen

0

Metaaltechniek Handelsonderneming in Amersfoort opent een nieuw opleidingscentrum op het gebied van schuren, slijpen en finishen van (non) ferro materialen. Op 12 mei is in deze  Metaaltechniek Academy (METAC) een open dag.

Metaaltechniek is al meer dan 45 jaar toeleverancier van verschillende merken schuurmaterialen en (pneumatische) machines. Omdat het bedrijf klanten heeft in veel verschillende branches is er ontzettend veel kennis aanwezig over allerlei metaalbewerkingen. Directeur Fokke Bronsema: “In de praktijk zien we dat er soms weinig efficiënt gewerkt wordt in de werkplaats. Schuurmiddelen worden gebruikt voor toepassingen waar ze niet voor ontwikkeld zijn of schijven worden voortijdig weggegooid. Maar de grootste kostenpost in de productie is arbeidsloon. Als je op manuren kunt besparen door te kiezen voor een ander type schuurschijf, dan praat je meteen over forse besparingen.”

Kennis en kwaliteit
Uiteraard zijn in veel bedrijven ervaren voormannen die hun kennis delen met nieuwe collega’s. “Maar hoe up-to-date is die kennis van de voormannen?”, zegt Bronsema. “Worden zij bijgeschoold, zijn zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen? Hebben zij ook de tijd om hun collega’s het vakmanschap te leren? Belangrijke vragen die de kwaliteit van het geleverde werk beïnvloeden en dus van invloed zijn op de onderneming als geheel. Kwaliteit moet geborgd zijn binnen de organisatie en personeel moet de kans krijgen zich te blijven ontwikkelen. Daar wint iedereen bij.”

Metaaltechniek
Metaaltechniek is toeleverancier van verschillende merken schuurmaterialen en (pneumatische) machines en gebruikt haar kennis nu voor trainingen op het gebied van schuren, slijpen en finishen.

Standaard modules en custom-made training
Fokke Bronsema ontdekte dat een gedegen training op het gebied van schuren, slijpen en finishen in de markt ontbreekt en hij besloot met Metaaltechniek in dit gat te stappen. Vanuit de ervaring van de buitendienstmedewerkers werden verschillende modules ontwikkeld, die aansluiten bij de praktijk. Zo kan een deelnemer inschrijven voor een module RVS bewerken, staalconstructie of bijvoorbeeld hoogglans polijsten. Naast de verschillende basisonderdelen die per module vastliggen, is er ook ruim gelegenheid om op de persoonlijke situatie van de deelnemer in te gaan. Zo kan vooraf aangegeven worden welke vaardigheden de deelnemer wil verbeteren.

Open dag
De aankoop van een nieuw pand was voor Bronsema de perfecte gelegenheid om zijn ideeën te realiseren. Zeer binnenkort wordt de eerste training gegeven in de METAC, de Metaaltechniek Academy. En dat wordt op 12 mei uitgebreid gevierd met een open dag voor alle belangstellenden. Naast de METAC, presenteren diverse fabrikanten/leveranciers hun noviteiten en worden er lezingen verzorgd. Aanmelden voor de open dag én de lunch is uiteraard kosteloos en kan via 12mei.metaaltechniek.nl.