METAVAK-exposanten komen met oplossingen

Het deelnemersveld van METAVAK krijgt steeds meer vorm. Hetzelfde geldt voor de Welding Week powered by NIL. De twee vakbeurzen worden tegelijk gehouden op 4, 5 en 6 oktober in Evenementenhal Gorinchem. De afgelopen weken heeft accountmanager Jamie van de Louw namens beursorganisator Easyfairs weer een aantal mooie namen aan de exposantenlijst mogen toevoegen.

Op een stand van maar liefst 84 vierkante meter zal Tuwi een kantbank, een schaar en een fiberlaser van de Turkse fabrikant Durma tentoonstellen.

Zo heeft Tuwi besloten om met een stand van maar liefst 84 vierkante meter van de partij te zijn. De leverancier van machines voor de plaatbewerking heeft deze ruimte vooral nodig om een aantal machines van Durma goed in de schijnwerkers te kunnen zetten. “We zullen een kantbank, een schaar en een fiberlaser presenteren”, vertelt marketing manager Dion Penterman. Tuwi zal de presentatie op METAVAK combineren met de voorraadactie die momenteel wordt gevoerd met een aantal populaire machines van deze Turkse fabrikant. Hiertoe behoren onder meer vier rijk uitgeruste kantbanken van Durma waardoor voor iedere productiebehoefte, materiaalsoort en -dikte een geschikte machine op voorraad is.

Energie, materialen, vakmensen

De exposanten zullen op METAVAK en Welding Week invulling geven aan de grote thema’s die momenteel iedere metaalbewerker bezig houden. Dat zijn allereerst natuurlijk de hoge energie- en materiaalprijzen. Hoe kun je besparen op energie en hoe kun je materialen zo goed mogelijk benutten om maar zo weinig mogelijk te verspillen? Daarnaast is het schreeuwende tekort aan (vak)mensen een thema dat de dagelijkse metaalbewerkingspraktijk misschien nog wel meer beheerst. Waar haal je de handjes vandaan om al het werk gedaan te krijgen? Ook hiervoor zullen de exposanten oplossingen aandragen middels automatisering, robotisering en digitalisering.

Machineleverancier Limas presenteert een primeur op METAVAK: de Cubebox, een robotlaadcel met industriële Fanuc robots.

Machineleverancier Limas presenteert een primeur op METAVAK: de Cubebox, een robotlaadcel met industriële Fanuc robots.

Betaalbare robotcel

Limas zal op METAVAK met een heuse primeur komen. De machineleverancier uit het Limburgse Neer heeft het dealerschap verworven voor de Cubebox. Dit is een robotlaadcel met industriële Fanuc robots, die volgens Limas-directeur Hans Blomen qua prijs kan concurreren met cobotsystemen. “Steeds meer verspanende MKB-bedrijven automatiseren hun machines met cobots. Dikwijls pakt dit op termijn verkeerd uit”, zegt Blomen, mede op basis van ervaringen van klanten. De zware belasting van de cobot, die qua reikwijdte vaak in het maximale werkgebied opereert, leidt tot hoge slijtage aan de aandrijvingen. Ook kost het teachen van de robot te veel tijd om kleine batches onbemand te produceren. De prijs van de Cubebox ligt aanzienlijk lager dan die van andere robotcellen. “Met Cubebox kunnen we daarom een betaalbare industriële CNC-automatisering bieden die concurreert met cobots. Voor de kosten die je uiteindelijk dikwijls kwijt bent als je een frees- of draaimachine met een cobot automatiseert, krijg je met de Cubebox een volwaardige industrierobot en software waarmee je in 4 stappen de robot programmeert.”

Zes segmenten

Net als voorgaande jaren zal een goed gevulde beursvloer weer de basis vormen van METAVAK – en dit jaar ook van Welding Week. Het deelnemersveld van METAVAK zal worden ingedeeld in zes segmenten: verspanen, plaatbewerking, automatisering, verbindingstechniek, oppervlaktebehandeling & reinigingstechniek en 3D printen, zodat de beurs voor iedere bezoeker heel overzichtelijk is. Exposanten die in één van deze segmenten ook hun innovaties en nieuwste machines, apparaten en gereedschappen willen presenteren, kunnen contact opnemen met accountmanager Jamie van de Louw.

Hoofdmediapartner voor METAVAK en Welding Week

Uiteraard is 54U Media, de uitgever van MetaalNieuws, VerspaningsNieuws en PlaatBewerkingsNieuws wederom de hoofdmediapartner van METAVAK en ook van Welding Week. De officiële beurseditie verschijnt 1 week voor aanvang van beide vakbeurzen op 27 september 2022. De deadline voor deze editie is vastgesteld op maandag 19 september 2022. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor deze editie? Neem dan contact op met Harold Draaijer of Vincent Span van 54U Media.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Klaassen Machines scoort met Bodor lasers

30-09 Bodor is een Chinese producent van fiberlasers, zowel vlakbedlasers als buislasers. De basis hiervoor…

MetavakNieuws

SMEC CNC-draaimachine direct in de verkoop op METAVAK

30-09 “We hebben speciaal voor METAVAK een speciale actie op touw gezet. De snelle beslisser…

Verspanen

Personeelstekort en kleine series leiden bij Bos Verspaning tot automatiseren

29-09 Om de vraag naar zeer wisselende onderdelen in zowel kleine als grote series te…

MetaalNieuws nog OnLine

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

MetavakNieuws

Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

29-09 In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby),…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

Plaatbewerking

Derde snijtafel geeft Jeldi flexibiliteit voor spoedwerk

28-09 De speciale aandacht van Sweegers voor spoedwerk bij deze investering is niet zo vreemd.…

MetavakNieuws

Style draait en freest op METAVAK

27-09 Style zal twee populaire machines presenteren op METAVAK: de 510 draaibank en de BT1500…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X