Mewa promoot systeem voor poetsdoeken op METAVAK

Mewa Textiel-Service uit Amersfoort promoot volgende week op METAVAK Gorinchem (27-29 oktober) haar systeem voor poetsdoeken. Bezoekers kunnen kennis maken met Mewatex, Mewatex Plus, Mewatex Ultra en Mewa Protex. De poetsdoeken zijn de kernactiviteit van de textieldienstverlener.

‘IJzersterk in de metaalbranche’; de slogan van de vakbeurs zou ook die van Mewa kunnen zijn. De metaalindustrie – en bij uitbreiding de hele maakindustrie – is immers één van de sectoren waar de poetsdoeken van Mewa hun nut al meermaals hebben bewezen. De herbruikbare poetsdoeken, die worden aangeboden in een duurzaam full-servicesysteem van ophalen, wassen, controleren op kwaliteit en weer aanleveren, verwijderen zelfs het meest hardnekkige vuil (oliën, smeermiddelen, metaalspanen et cetera). Ze zijn een milieuvriendelijke oplossing in segmenten als verspanende en niet-verspanende bewerkingsmachines, machinegereedschappen, apparatuur voor verbindingstechniek, pneumatiek, industriële automatisering en meet- en regeltechniek.

De klassieker in het assortiment is de ‘standaarddoek’ Mewatex. “Die kan werkelijk alles aan”, bevestigt Salma Megdiche, vestigingsdirecteur bij Mewa in Amersfoort. “Onze poetsdoeken krijgen het elke dag opnieuw zwaar te verduren. Elke SaCon-veiligheidscontainer die hier leeggemaakt wordt, bevat een lading vuile tot extreem vuile exemplaren. Ik sta telkens weer versteld hoeveel en welke hardnekkige materie een Mewatex kan opnemen. Metaalkrullen, oliën, smeervetten en drukinkten bijvoorbeeld. Robuust en een hoog absorptievermogen, dat zijn de troeven van dit type poetsdoeken voor gebruik in (metaal)industrie, in drukkerijen en autogarages.”
Per jaar worden in de Mewa-weverij in het Duitse Immenhausen 104 miljoen nieuwe poetsdoeken geproduceerd. Dat zijn er maar liefst 5 per seconde. Daarna worden ze ingezet in een circuit van aanleveren, gebruiken, veilig in de SaCon gooien, ophalen, wassen, na ettelijke malen hergebruik vervangen en weer aanleveren. In 2014 was MEWA in Europa goed voor een totaal van 966 miljoen gewassen poetsdoeken. Ieder jaar opnieuw ervaren 2,6 miljoen gebruikers hun kracht.
Op hun stand op METAVAK leggen Mewa medewerkers uit wat het Mewa Textil-Management systeem voor een onderneming kan betekenen. Bezoekers worden uitgenodigd een eigenhandige test van de poetsdoeken te doen.

Mewa Textiel-Service
Standnummer 129

Website METAVAK

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Mewa versterkt klantenportaal voor verwerven kleding en poetsdoeken

07-02 Het productaanbod van Mewa richt zich op zelfgemaakte herbruikbare poetsdoeken, maar ook op werkkleding…

Toeleveren

Nieuw MEWA-klantenportaal met veel functionaliteiten

12-09 Het klantenportaal biedt een gemoderniseerde gebruikersinterface en diverse nieuwe functionaliteiten. Aanvulling op persoonlijke service…

Toeleveren

Mewa laat zijn merk opnieuw bloeien

05-09 De Mewa Groep heeft zich in de afgelopen jaren door zijn markt- en klantentoename…

Toeleveren

Climate Partner bevestigt geringere milieu-impact Mewatex poetsdoeken

02-02 Een en ander blijkt uit een rapport van Climate Partner, een adviesbureau gespecialiseerd in…

Toeleveren

Vrachtwagen op waterstof haalt en brengt MEWA poetsdoeken

26-05 MEWA engageert zich als Europese verstrekker van textieldiensten al 113 jaar voor hergebruik en…

Toeleveren

Poetsdoeken van MEWA zijn sterspelers in duurzaamheid

15-07 Textieldienstverlener MEWA zet al meer dan 100 jaar in op duurzaamheid. Hun industriële poetsdoeken…

Toeleveren

Herbruikbare poetsdoeken Mewa dragen bij aan veiligheid

22-04 In deze tijden van corona-pandemie is het belangrijk dat industriële bedrijven en werkplaatsen hun…

Werkplaatstechniek

Herbruikbare poetsdoeken MEWA maken werkplaats milieuvriendelijk

06-11 Textielsharing is een vorm van actieve milieubescherming. MEWA-textielmanagement kiest voor herbruikbaarheid. Daarmee maakt u…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?