Mobiele buigcel

0

Bystronic heeft zijn mobiele kantbank Xpert 40 uitgebreid tot een mobiele buigcel. Het is een compacte oplossing, waarmee snel kan worden geschakeld tussen manueel en geautomatiseerd buigen.

Twee jaar geleden presenteerde Bystronic op de Euroblech met de Xpert 40 een compacte, snelle en ergonomische kantbank voor het snel buigen van kleine delen. De Xpert 40 was de eerste ‘plug and play’ machine van de Zwitsers. Dat wil zeggen: de 4 ton wegende machine kan met een heftruck eenvoudig worden verplaatst en met slechts het insteken van de stekker operationeel worden gemaakt.

Voor de nieuwe cel met robot geldt hetzelfde. Het is een combinatie van een snelle kantpers en mobiele automatisering. Met deze mobiele buigcel kunnen grote series worden bewerkt in de automatische modus. Indien nodig kunnen echter ook kleine series en enkelstuks onderdelen manueel worden gebogen. De setup van het robotsysteem gaat heel snel, volgens Bystronic in slechts enkele minuten. Daarbij blijft de combinatie extreem compact.