Promatt is terug met ‘kleine’ toppers

0

Promatt is voor het eerst sinds jaren weer op METAVAK Gorinchem aanwezig. “Wij laten voornamelijk onze ‘kleine’ toppers zien”, zegt Marco Toebes, directeur van Promatt.

Van Behringer is dit de HBE 321 dynamic, een aantrekkelijk geprijsde servogestuurde  bandzaagautomaat met een zaagcapaciteit tot Ø 320 mm. De HBE Dynamic machines staan voor zagen op hoge snelheid en met een hoge nauwkeurigheid. Behringer speelt met deze serie in op de eisen van de markt, die steeds efficiëntere, meer rendabele en nauwkeuriger zaagmachines verlangt. De HBE Dynamic machines hebben een hoger prestatievermogen, maar verbruiken tegelijkertijd minder energie en hebben minder ruimte nodig. Ook absoluut veilig kunnen werken en eenvoudige materiaalhandling waren belangrijke uitgangspunten bij de ontwikkeling van deze machineserie.

Cirkelzagen
Wat betreft cirkelzaagtechniek laat Promatt twee merken zien: voor het zagen van staal de Eisele VMS 350, een robuuste afkortzaag die uitermate geschikt is voor het zagen van volmateriaal, profielen en buizen. “Van het Italiaanse merk FOM staan twee aluminium zaagmachines op de stand. De SIKA Plus, een verstekzaagmachine in kiepuitvoering, en de Panda 400, een universele cirkelzaagmachine met onderliggend zaagblad.

Webwinkel bandzagen.com
Naast de machines presenteert Promatt op METAVAK de nieuwe webwinkel www.bandzagen.com. Door middel van een zaagconfigurator worden de bezoekers van de webwinkel ondersteund in de keuze van de bandzaag. Men hoeft alleen nog de afmeting in te voeren en de prijs wordt automatisch berekend. “Wij leveren bijna alle zagen binnen een week”, aldus Marco Toebes. “Bandzagen.com is trouwens niet alleen voor bandzagen, maar ook voor toebehoren zoals snijolie en spanenborstels.  Tijdens METAVAK verdelen wij extra kortingscoupons op onze stand waardoor de zagen nog voordeliger  worden.”

Promatt
Stand 118