Mparts met Bibus Romicon onder 1 dak op ESEF-TechniShow

Mparts toont tijdens ESEF-TechniShow, samen met Bibus Romicon, op een stand van 60 vierkante meter een omvangrijk producten-programma met interessante nieuwkomers op het gebied van mechanische, pneumatische en mechatronische componenten en systemen.

De lineaire actuator EasyE-i is geschikt voor bijvoorbeeld het maken van hoekverstellingen bij zonnepanelen of shutters of voor het op hoogte verstellen van elektrische rolstoelen.

Van Mparts is onder andere een bewegende demonstratie-unit te zien van de lineaire actuator EasyE-i. Deze nieuwe ‘in-lijn’ actuator met geïntegreerde besturing is geschikt voor bijvoorbeeld het maken van hoekverstellingen bij zonnepanelen of shutters of voor het op hoogte verstellen van elektrische rolstoelen.

Speel-o-theek van Halder

Verder staat er op de stand een ‘speel-o-theek’ van Halder, met daarop gemonteerd de nieuwste modellen uit het  productprogramma ‘Bedienen en Machine-elementen’, zoals kogelinsteekhijsogen met schroefdraad en de modulaire opspansystemen met het T-gleuf- en gat-principe. Op de stand kan de werking van de producten worden getest.

Kogelgeleidingen

Aandacht is er verder voor het programma spelingvrije en smeringvrije precisiekogelgeleidingen van Mahr, waarmee tegelijkertijd axiale en radiale bewegingen kunnen worden uitgevoerd. Kenmerkend voor deze kogelgeleidingen is dat ze beschikken over zeer lichte loopeigenschappen en dat ze een extreem lage wrijving hebben.

Speciaal voor de modulair samen te stellen persen uit het Mäder-assortiment is een demonstratie-eiland opgesteld, waarop diverse uitvoeringen gemonteerd zijn. Van NGI wordt een greep getoond uit het omvangrijke pakket (verstelbare) RVS 304/316 stelvoeten. Een pakket dat veel wordt toegepast in onder andere de machine- en apparatenbouw, clean rooms en de voedingsindustrie.

Van Böllhoff Attexor laat Mparts twee mobiel pneumatisch aangedreven handtangen zien voor het mechanisch verbinden van dunne RVS, aluminium en stalen platen (clinchen/drukvoegen). Kenmerkend voor deze machines is dat er extreem veel kracht wordt gegenereerd met een pneumatische cilinder en er geen hydrauliek toegepast hoeft te worden, met alle hierbij behorende nadelen.

Van het productenprogramma ‘Handgrepen’ van de nieuwste leverancier Rohde zijn op de stand onder andere functionele handgrepen te zien. Componenten die, afhankelijk van het model zijn uitgerust met LED’s, transponders en elektronica. Ook zal het programma blindklinken worden gepresenteerd. ‘Last but not least’ wordt een demo-paneel opgesteld met diverse soorten gasveren van Bansbach. Een deel van de tentoongestelde gasveren is werkend en kan dus worden bediend.

Mparts
Hal 10, stand B020

De vakbladen MetaalNieuwsPlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn officiële mediapartners van de TechniShow en de ESEF. Voor meer informatie over de diverse beursedities verwijzen wij u graag naar onze speciale TechniShow/ESEF Mediakaart 2022. of naar de website van de uitgever in de metaal, 54U Media.

Meer >> TechniShowNieuws <<

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Nieuwe Edgecam versie zorgt voor versnelling

17-08 Een belangrijke nieuwe functie is Dynamic Holder Collision Avoidance. Tijdens het maken van de…

TechnishowNieuws

Heidenhain brengt besturingsgemak

17-08 De TNC7 freesbesturing biedt gebruikers op de werkvloer nieuwe mogelijkheden. Naast de eenvoudige en…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

TechnishowNieuws

Hermle zet automatisering en digitalisering centraal

15-08 Daarnaast ziet Hermle dat klanten die al een hoge automatiseringsgraad hebben, de productie verder…

TechnishowNieuws

Laagland laat breed pakket aan oplossingen zien op TechniShow

15-08 Om het potentieel van geautomatiseerde gereedschapsvoorinstelling te presenteren, laat Laagland diverse voorinstelapparaten en toolmanagementsystemen…

TechnishowNieuws

TechniShow geeft antwoord op alle vragen over 3D printen

10-08 Met twee pleinen wordt 3D printen één van de hoofdthema’s tijdens TechniShow. Op het…

TechnishowNieuws

Damen legt op ESEF uit hoe je een 100% circulaire ferry bouwt

10-08 Ze vertelt over de ambitie van Damen om de meest duurzame scheepbouwer van de…

TechnishowNieuws

Optimal Lubrication presenteert innovaties Castrol en Memolub

08-08 De nieuwe generaties Castrol Hysol- en Alusol-XBB metaalbewerkingsvloeistoffen zijn speciaal ontwikkeld voor het bewerken…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X