Mparts nieuwe naam van Systomatic & Van Veenendaal

Systomatic en Van Veenendaal zijn sinds 1 januari officieel gefuseerd. Gezamenlijk zetten ze hun activiteiten in de Benelux voort onder de nieuwe naam Mparts.

Achter de schermen is deze fusie geruime tijd voorbereid. Stefan van der Beek: “Door de beide ondernemingen samen te voegen ontstaat een grotere synergie omdat de beide productpakketten volledig complementair zijn en kunnen we als organisatie dus nog meer toegevoegde waarde leveren. Zo ontstaan er dus nieuwe mogelijkheden voor ‘cross selling’.” Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de implementatie van een nieuw SAP-systeem, waarin alle artikelen van Mparts zijn ondergebracht. In de Mparts omgeving is de front- en backoffice gekoppeld. Dit heeft als voordeel dat alle wijzigingen die in SAP worden doorgevoerd, ook direct online worden doorgevoerd en dat de totale orderstroom veel sneller kan worden afgehandeld.

Duale strategie
Mparts kiest in de nieuwe samenstelling voor een duale strategie. Van der Beek: “Enerzijds zetten we in op de ‘online webshop’ met meer dan 30.000 verschillende mechanische componenten (bedienen, machine-elementen, bevestigen, aandrijven, bekabelen, beschermen, machines, opspannen, gereedschappen, optica en pneumatiek), en anderzijds op kennis. Kennis met betrekking tot product, markt en toepassing. Zo zijn er delen uit het totale pakket die wel getoond worden online, maar die niet via de webshop te bestellen zijn, omdat hiervoor specialistische kennis vereist is. Dit geldt onder andere voor de pakketten industriële persen, drukvoegmachines, inspectiesystemen, pneumatiek en gasveren. Vanaf de ontwerpfase denkt Mparts hier graag over mee.”

Eigen merk
Mparts is niet alleen de nieuwe bedrijfsnaam, maar wordt tevens gelanceerd als eigen merk. Alle ‘mechanical solutions’ van de leveranciers van Mparts zijn nu te bestellen zijn met het oude bestelnummer of via het nieuwe Mparts nummer. Binnen afzienbare tijd zal het nieuwe Mparts nummer het oude bestelnummer gaan vervangen. “Door de nieuwe opzet zijn onze klanten voortaan verzekerd van de laatste stand der techniek. Niet alleen kunnen we nu nog innovatievere oplossingen bieden, maar we kunnen ook betere adviezen geven en service”, aldus Van der Beek.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV