Nauwkeurig schroeven in serieproductie

De AccuTec-schroefmachines van Fein zijn proces-precieze machines voor serieschroefverbindingen met een continu gelijkblijvend draaimoment. De Duitse fabrikant heeft nu de ASM 18 schroefmachine met middenhandgreep in drie varianten op de markt gebracht voor met name industriële bedrijven en autofabrikanten die schroeven met een continu draaimoment verwerken.

Bij de nieuwe schroefmachines is bijzondere aandacht besteed aan het eenvoudiger maken van de bediening en het vergroten van het toerentalbereik. Het was ook belangrijk de machine verder te optimaliseren op het gebied van ergonomie en hantering – ze zijn aanzienlijk lichter, liggen beter in de hand en zijn gebruiksvriendelijk. Bovendien kunnen gebruikers sneller werken vanwege het hogere draaimoment, wat uiteindelijk de cyclustijd verkort.

Middenhandgreep
Niet alleen het ontwerp hebben de ontwikkelaars van de ASM 18 duidelijk verkort, maar ook het binnenwerk van de schroefmachine is geoptimaliseerd. Zo is de schroefmachine er in drie varianten, waarbij de vorm identiek is, maar de respectievelijke prestaties verschillen: De ASM 18-3 PC werkt met draaimomenten van 0,5 tot 3 newtonmeter, de ASM 18-8 PC bereikt 1 tot 8 newtonmeter en de krachtigste van de drie nieuwe schroefmachines, de ASM 18-12 PC, levert draaimomenten van 4 tot 12 newtonmeter. Het gewicht is bij alle drie met 0,8 kg (zonder accu) hetzelfde en extreem laag. Alle varianten beschikken ook over de onderhoudsarme en krachtige EC-motor, waardoor de machine duurzaam en betrouwbaar is. Dankzij de MultiVolt-interface kunnen alle drie de schroefmachinevarianten worden gebruikt met alle Fein lithium-ion-accu’s van 12 tot 18 volt.

Haakse staafschroefmachine
Schroefverbindingen op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen efficiënt, betrouwbaar en snel worden bereikt met de AccuTec ASW 18-schroefmachine die sinds eind 2018 verkrijgbaar is: De gebruiker kan de haakse kop zo instellen, afhankelijk van de schroefverbinding, dat er zelfs in krappe ruimtes nauwkeurig kan worden geschroefd. De nieuwe en compacte machine met ergonomische handgreep is verkrijgbaar in zes vermogensklassen, die afhankelijk van de variant tussen de 1,2 en 60 newtonmeter kunnen bereiken. Uitgerust met een EC-motor, is de schroefmachine duurzaam en krachtig – zelfs in het lagere toerentalbereik. Net als de schroefmachines met middenhandgreep beschikken de haakse staafschroefmachines ook over een laag gewicht, dat afhankelijk van de variant ligt tussen 1 en 1,65 kilogram (zonder accu) en dus extreem licht is.

ParameterControl
Net als bij de schroefmachines met middenhandgreep, de ASM 18, is de haakse staafschroefmachine ASW 18 ook uitgerust met een mechanische afsluitkoppeling en de ParameterControl, waarmee vier afsluitcriteria kunnen worden ingesteld; zelfs de verschillende draaimomenten in de rechts-/linksloop kunnen flexibel worden opgeslagen. Dit alles helpt gebruikers bij seriële productieprocessen die een consistente en nauwkeurige bewerking vereisen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Grote FEIN kernbooractie

03-06 Als voorwaarde geldt: de klant registreert de actiemachine na aankoop voor de 3 jaar…

Werkplaatstechniek

Online-gereedschapsbeheer en Bluetooth-snellader FEIN

24-03 Met de nieuwe my.FEIN-app en de online-portal hebben de gebruikers en dealers van elektrisch…

Werkplaatstechniek

Topdeal FEIN voor eersteklas boorresultaten

13-03 Tot en met 31 maart krijgen klanten bij de koop van een actiekernboormachine een…

MetaalNieuws Extra IM

Topdeals FEIN met kantenfrees en haakse slijper

23-02 Twee elektrische gereedschappen vergemakkelijken de werkstappen van de lasnaadvoorbereiding tot aan het afslijpen van…

Werkplaatstechniek

Kantenfrezen voor nauwkeurige afschuiningen en radiussen

23-10 FEIN heeft drie met de hand geleide kantenfrezen ontwikkeld: de 18 Volt accukantenfrees AKFH…

Werkplaatstechniek

Accuslagschroevendraaier met een extreem sterk draaimoment

05-10 De fabrikant van elektrisch gereedschap FEIN heeft zijn accuslagschroevendraaierprogramma uitgebreid met een accuslagschroevendraaier met…

Toeleveren

Signaleringspaneel

07-02 Treinmachinisten moeten snel een overzicht kunnen krijgen van de actuele status of kritieke situaties…

Werkplaatstechniek

Meer vermogen kleine haakse slijpers

05-02 Metabo heeft een power-upgrade voor de kleine haakse slijpers uitgevoerd. Aan de compact-klasse werd…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X