Nauwkeurig schroeven in serieproductie

0

De AccuTec-schroefmachines van Fein zijn proces-precieze machines voor serieschroefverbindingen met een continu gelijkblijvend draaimoment. De Duitse fabrikant heeft nu de ASM 18 schroefmachine met middenhandgreep in drie varianten op de markt gebracht voor met name industriële bedrijven en autofabrikanten die schroeven met een continu draaimoment verwerken.

Bij de nieuwe schroefmachines is bijzondere aandacht besteed aan het eenvoudiger maken van de bediening en het vergroten van het toerentalbereik. Het was ook belangrijk de machine verder te optimaliseren op het gebied van ergonomie en hantering – ze zijn aanzienlijk lichter, liggen beter in de hand en zijn gebruiksvriendelijk. Bovendien kunnen gebruikers sneller werken vanwege het hogere draaimoment, wat uiteindelijk de cyclustijd verkort.

Middenhandgreep
Niet alleen het ontwerp hebben de ontwikkelaars van de ASM 18 duidelijk verkort, maar ook het binnenwerk van de schroefmachine is geoptimaliseerd. Zo is de schroefmachine er in drie varianten, waarbij de vorm identiek is, maar de respectievelijke prestaties verschillen: De ASM 18-3 PC werkt met draaimomenten van 0,5 tot 3 newtonmeter, de ASM 18-8 PC bereikt 1 tot 8 newtonmeter en de krachtigste van de drie nieuwe schroefmachines, de ASM 18-12 PC, levert draaimomenten van 4 tot 12 newtonmeter. Het gewicht is bij alle drie met 0,8 kg (zonder accu) hetzelfde en extreem laag. Alle varianten beschikken ook over de onderhoudsarme en krachtige EC-motor, waardoor de machine duurzaam en betrouwbaar is. Dankzij de MultiVolt-interface kunnen alle drie de schroefmachinevarianten worden gebruikt met alle Fein lithium-ion-accu’s van 12 tot 18 volt.

Haakse staafschroefmachine
Schroefverbindingen op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen efficiënt, betrouwbaar en snel worden bereikt met de AccuTec ASW 18-schroefmachine die sinds eind 2018 verkrijgbaar is: De gebruiker kan de haakse kop zo instellen, afhankelijk van de schroefverbinding, dat er zelfs in krappe ruimtes nauwkeurig kan worden geschroefd. De nieuwe en compacte machine met ergonomische handgreep is verkrijgbaar in zes vermogensklassen, die afhankelijk van de variant tussen de 1,2 en 60 newtonmeter kunnen bereiken. Uitgerust met een EC-motor, is de schroefmachine duurzaam en krachtig – zelfs in het lagere toerentalbereik. Net als de schroefmachines met middenhandgreep beschikken de haakse staafschroefmachines ook over een laag gewicht, dat afhankelijk van de variant ligt tussen 1 en 1,65 kilogram (zonder accu) en dus extreem licht is.

ParameterControl
Net als bij de schroefmachines met middenhandgreep, de ASM 18, is de haakse staafschroefmachine ASW 18 ook uitgerust met een mechanische afsluitkoppeling en de ParameterControl, waarmee vier afsluitcriteria kunnen worden ingesteld; zelfs de verschillende draaimomenten in de rechts-/linksloop kunnen flexibel worden opgeslagen. Dit alles helpt gebruikers bij seriële productieprocessen die een consistente en nauwkeurige bewerking vereisen.