Nedclad breidt capaciteit uit met moderne Trumpf laser

NedClad Technology in Hengelo breidt haar lasercladcapaciteit uit met een nieuwe laser/robotinstallatie. Hiervoor is bij Trumpf een nieuwste generatie TruDisk 4002 laser gekocht. De aankoop is op de TechniShow beklonken.

NedClad is specialist in lasercladden. Dit is een techniek waarbij metallische deklagen met behulp van een hoogvermogen laser worden aangebracht op onderdelen van machines en installaties die onderhevig zijn aan slijtage en/of corrosie. De deklagen zorgen voor een hoge betrouwbaarheid en een langere levensduur. Lasercladden is geschikt voor zowel reconditionering van versleten, beschadigde of aangetaste onderdelen en gereedschappen alsmede voor het repareren van verspaningsfouten.

Groter en complexer
NedClad is met deze techniek vooral actief in de olie- en gassector, pompenbouw, algemene machinebouw, energiebranche en de wind- en waterkrachtsector. Het bedrijf is in 2000 opgericht als TOP-onderneming van Universiteit Twente. Sindsdien is de kennis vergroot en veel expertise opgedaan. Zo is de techniek flink doorontwikkeld. NedClad beschikt in Hengelo over een grote hal voor het bewerken van grote delen. Niet alleen rotatiesymetrische delen, maar ook complexe bouwdelen met lastige vormen. Het bedrijf kan de manipulatietechniek aanpassen op het werkstuk dat moet worden bewerkt en is daarmee uniek in Nederland en zelfs Europa. Maar de eisen van de markt nemen steeds verder toe. Onderdelen worden groter en complexer. “Onze investering in deze laser van Trumpf is er op gericht ons voor de markt nieuw in te richten”, aldus Heiner Krieger, managing director van NedClad. “Hiermee zijn we gereed voor de toekomst.”
NedClad beschikte tot dusverre over twee lasers, allebei met een vermogen van 2000 W. Hier komt nu een laser met 4000 W bij, waardoor er binnenkort drie lasers operationeel zijn. Daarmee wordt de lasercladspecialist flexibeler. Met 4000 W kan bovendien met een grotere spot worden geclad. Dat betekent dat bredere sporen kunnen worden gevoerd en grotere laagdiktes kunnen worden opgebracht, waardoor het proces economischer wordt. De nieuwe laserbron zal worden geïntegreerd in het eigen robotgebaseerde machinepark. NedClad is zodanig ingericht dat de laserbundel bij het product kan komen. Zo kan een onderdeel bijvoorbeeld op de vrachtwagen blijven liggen om te worden bewerkt.

Trumpf Financial Services
De aangeschafte laser is de nieuwste generatie TruDisk 4002, die Trumpf vorig jaar op de huisshow Intech heeft geïntroduceerd. Hij is geschikt voor toepassingen waarbij zowel een hoog vermogen als de hoogste straalkwaliteit wordt gevraagd. Het is een compacte laser met geïntegreerde compressorkoeler en de eerste van dit type die in Nederland is verkocht. NedClad is bij deze aankoop geheel door Trumpf ontzorgd. “We leveren niet alleen deze laser en onze kennis van lasertechniek, maar zorgen middels Trumpf Financial Services, dat in het bezit is van een volledige banklicentie, ook voor de financiering”, aldus Jeroen Olde Benneker, sales manager laser technology bij Trumpf Nederland. “Dat is belangrijk, want het maakt de transactie eenvoudiger.”

www.trumpf.com
www.nedclad.nl

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf installeert geautomatiseerd lasersnijsysteem bij Eikhout Metaalwerken

05-05 “We hebben zelfs nog even gesproken over een erker”, zegt directeur/eigenaar Mark Eikhout gekscherend…

Toeleveren

Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

19-04 Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten-…

Bedrijf en Economie

Trumpf investeert in recycling van batterijen

17-04 Anders dan de gebruikelijke methoden, die de batterij eerst in aparte chemische bestanddelen splitsen,…

Plaatbewerking

247 Lasersnijden groeit razendsnel

05-04 Het bedrijf van Michiel de Hoog en Oscar van Buijtene groeit dus razendsnel. “Veel…

3D

Nieuwe 3D-printer Trumpf vereenvoudigt instap in serieproductie

29-03 De TruPrint 3000 is op belangrijke onderdelen doorontwikkeld en daardoor nog beter aangepast aan…

Automatisering

Trumpf neemt het Spaanse softwarehuis Lantek over

22-03 “Hiermee opent Trumpf de productie-ecosystemen van de klanten”, zegt Thomas Schneider, directeur ontwikkeling werktuigmachines…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert KI-oplossing voor spareparts op huisshow

17-03 Ook toont Trumpf op de huisshow voor het eerst de TruLaser Cell 5030 in…

Plaatbewerking

Budgetsystemen voor lasercladden

22-02 De afgelopen jaren heeft Hornet vooral naam gemaakt als ontwikkelaar en producent van EHLA…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X