Nedclad breidt capaciteit uit met moderne Trumpf laser

NedClad Technology in Hengelo breidt haar lasercladcapaciteit uit met een nieuwe laser/robotinstallatie. Hiervoor is bij Trumpf een nieuwste generatie TruDisk 4002 laser gekocht. De aankoop is op de TechniShow beklonken.

NedClad is specialist in lasercladden. Dit is een techniek waarbij metallische deklagen met behulp van een hoogvermogen laser worden aangebracht op onderdelen van machines en installaties die onderhevig zijn aan slijtage en/of corrosie. De deklagen zorgen voor een hoge betrouwbaarheid en een langere levensduur. Lasercladden is geschikt voor zowel reconditionering van versleten, beschadigde of aangetaste onderdelen en gereedschappen alsmede voor het repareren van verspaningsfouten.

Groter en complexer
NedClad is met deze techniek vooral actief in de olie- en gassector, pompenbouw, algemene machinebouw, energiebranche en de wind- en waterkrachtsector. Het bedrijf is in 2000 opgericht als TOP-onderneming van Universiteit Twente. Sindsdien is de kennis vergroot en veel expertise opgedaan. Zo is de techniek flink doorontwikkeld. NedClad beschikt in Hengelo over een grote hal voor het bewerken van grote delen. Niet alleen rotatiesymetrische delen, maar ook complexe bouwdelen met lastige vormen. Het bedrijf kan de manipulatietechniek aanpassen op het werkstuk dat moet worden bewerkt en is daarmee uniek in Nederland en zelfs Europa. Maar de eisen van de markt nemen steeds verder toe. Onderdelen worden groter en complexer. “Onze investering in deze laser van Trumpf is er op gericht ons voor de markt nieuw in te richten”, aldus Heiner Krieger, managing director van NedClad. “Hiermee zijn we gereed voor de toekomst.”
NedClad beschikte tot dusverre over twee lasers, allebei met een vermogen van 2000 W. Hier komt nu een laser met 4000 W bij, waardoor er binnenkort drie lasers operationeel zijn. Daarmee wordt de lasercladspecialist flexibeler. Met 4000 W kan bovendien met een grotere spot worden geclad. Dat betekent dat bredere sporen kunnen worden gevoerd en grotere laagdiktes kunnen worden opgebracht, waardoor het proces economischer wordt. De nieuwe laserbron zal worden geïntegreerd in het eigen robotgebaseerde machinepark. NedClad is zodanig ingericht dat de laserbundel bij het product kan komen. Zo kan een onderdeel bijvoorbeeld op de vrachtwagen blijven liggen om te worden bewerkt.

Trumpf Financial Services
De aangeschafte laser is de nieuwste generatie TruDisk 4002, die Trumpf vorig jaar op de huisshow Intech heeft geïntroduceerd. Hij is geschikt voor toepassingen waarbij zowel een hoog vermogen als de hoogste straalkwaliteit wordt gevraagd. Het is een compacte laser met geïntegreerde compressorkoeler en de eerste van dit type die in Nederland is verkocht. NedClad is bij deze aankoop geheel door Trumpf ontzorgd. “We leveren niet alleen deze laser en onze kennis van lasertechniek, maar zorgen middels Trumpf Financial Services, dat in het bezit is van een volledige banklicentie, ook voor de financiering”, aldus Jeroen Olde Benneker, sales manager laser technology bij Trumpf Nederland. “Dat is belangrijk, want het maakt de transactie eenvoudiger.”

www.trumpf.com
www.nedclad.nl

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf en Stopa gaan nauwer samenwerken

04-01 Stopa levert onder meer geautomatiseerde opslagsystemen voor de Smart Factory-oplossingen van Trumpf. Klanten kunnen deze…

Plaatbewerking

Energie is nu echt een thema

14-12 Aandacht voor het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is er al vele jaren. Maar hoezeer machinebouwers…

Plaatbewerking

Meer productiviteit bij geautomatiseerd buigen

07-12 Met behulp van de grijpers pakt de BendMaster onderdelen van de stapel, verplaatst ze…

3D

Trumpf maakt 3D-printen met nieuwe metalen mogelijk

23-11 “Het poeder is een belangrijk onderdeel van additive manufacturing. Ons doel is om onze klanten…

3D

Trumpf print kunstgebitten in serie

16-11 “Dankzij slimme automatisering is het nieuwe systeem twee keer zo snel als de vorige…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Aida, Amada, Bystronic en Trumpf winnen EuroBlech Awards

26-10 Ongeveer 60 deelnemende bedrijven stelden zich in vijf categorieën kandidaat voor de Euroblech Award.…

Plaatbewerking

Trumpf verdubbelt laservermogen tot 24 kW

26-10 Afhankelijk van het materiaal en de toepassing kan de TruLaser Serie 5000 volgens Trumpf…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen