NEVAT introduceert gedigitaliseerde benchmark 2.0

0

Per 1 april is de gemoderniseerde en gedigitaliseerde benchmark 2.0 van NEVAT, de brancheorganisatie van toeleveranciers in de maakindustrie, live gegaan. Hiermee wordt gehoor gegeven aan een verzoek van de leden.

NEVAT is sinds vorig jaar bezig met het verder professionaliseren van haar Business Coaching programma. Op basis van een onderzoek met 30 bedrijfsbezoeken en 80 ingevulde enquêtes werden de behoeften van de 170 leden in kaart gebracht. Eén van de uitkomsten is dat leden vinden dat de benchmarkmodule gemoderniseerd en gedigitaliseerd moet worden.

Ontwikkeling
Uit het ledenonderzoek zijn specificaties gekomen die voor het moderniseren en digitaliseren van de bestaande benchmarkmodule zijn gebruikt. Vervolgens is samen met de preferred partners ‘Innovox & Partners en Jester’ met als productowner NEVAT-businesscoach Alwin Pol de gedigitaliseerde benchmark samengesteld. Alwin Pol houdt in april met de deelnemers aan de klankbordgroep een aantal proefsessies, waarna de leden de module in mei zelf kunnen gaan gebruiken. De benchmark wordt op 16 mei tijdens het NEVAT Ledenevent feestelijk gelanceerd.

Eenvoudig en aantrekkelijk
Leden kunnen door de komst van benchmark 2.0 altijd online hun gegevens invoeren, benchmarkresultaten inzien, een eigen dashboard opstellen, zelf selecties maken van de voor hun relevante KPI’s, zelf vergelijkingen NEVAT-breed of per sector maken en snel sparren over de uitkomsten. De benchmark kan ook door managementteamleden en andere medewerkers worden gebruikt of ingezien, mits door de directie geautoriseerd. De benchmark heeft een aantrekkelijk design en is gebruikersvriendelijk.

Vervolgtraject
In de loop van 2018 zullen nog drie modules voor de leden aan Business Coaching worden toegevoegd. In 2019 zal Business Coaching volledig met alle modules aan de leden worden aangeboden. Business Coaching omvat dan aansluitend bij het gehouden behoefteonderzoek, ondersteuning van de leden op zowel strategieontwikkeling als strategie-uitvoering.

www.nevat.nl/business-coaching