NEVAT introduceert gedigitaliseerde benchmark 2.0

Per 1 april is de gemoderniseerde en gedigitaliseerde benchmark 2.0 van NEVAT, de brancheorganisatie van toeleveranciers in de maakindustrie, live gegaan. Hiermee wordt gehoor gegeven aan een verzoek van de leden.

NEVAT is sinds vorig jaar bezig met het verder professionaliseren van haar Business Coaching programma. Op basis van een onderzoek met 30 bedrijfsbezoeken en 80 ingevulde enquêtes werden de behoeften van de 170 leden in kaart gebracht. Eén van de uitkomsten is dat leden vinden dat de benchmarkmodule gemoderniseerd en gedigitaliseerd moet worden.

Ontwikkeling
Uit het ledenonderzoek zijn specificaties gekomen die voor het moderniseren en digitaliseren van de bestaande benchmarkmodule zijn gebruikt. Vervolgens is samen met de preferred partners ‘Innovox & Partners en Jester’ met als productowner NEVAT-businesscoach Alwin Pol de gedigitaliseerde benchmark samengesteld. Alwin Pol houdt in april met de deelnemers aan de klankbordgroep een aantal proefsessies, waarna de leden de module in mei zelf kunnen gaan gebruiken. De benchmark wordt op 16 mei tijdens het NEVAT Ledenevent feestelijk gelanceerd.

Eenvoudig en aantrekkelijk
Leden kunnen door de komst van benchmark 2.0 altijd online hun gegevens invoeren, benchmarkresultaten inzien, een eigen dashboard opstellen, zelf selecties maken van de voor hun relevante KPI’s, zelf vergelijkingen NEVAT-breed of per sector maken en snel sparren over de uitkomsten. De benchmark kan ook door managementteamleden en andere medewerkers worden gebruikt of ingezien, mits door de directie geautoriseerd. De benchmark heeft een aantrekkelijk design en is gebruikersvriendelijk.

Vervolgtraject
In de loop van 2018 zullen nog drie modules voor de leden aan Business Coaching worden toegevoegd. In 2019 zal Business Coaching volledig met alle modules aan de leden worden aangeboden. Business Coaching omvat dan aansluitend bij het gehouden behoefteonderzoek, ondersteuning van de leden op zowel strategieontwikkeling als strategie-uitvoering.

www.nevat.nl/business-coaching

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Van visie naar actie

19-04 De Masterclass Technology Roadmapping is de eerste zichtbare activiteit van het Expertisecentrum Metal Processing,…

Personeel en Opleiding

Expertisecentrum Metal Processing opgericht

30-11 Het initiatief is afkomstig van bedrijven uit de sector, waardoor NEVAT, Saxion en Henri…

Toeleveren

NEVAT Expertgroep Verspaning ontwikkelt horizonvisie voor fabriek van de toekomst

23-06 Door onderlinge kennis- en ervaringsuitwisseling kunnen thema’s, zoals ERP, planning, automatisering, koppeling van systemen,…

Plaatbewerking

Samen zijn we sterker

16-06 Ze doen het op hun eigen manier, maar er is ook een duidelijke overeenkomst:…

Verspanen

NEVAT Expertgroep Verspaning ontwikkelt horizonvisie voor fabriek van de toekomst

18-05 Door onderlinge kennis- en ervaringsuitwisseling kunnen thema’s zoals ERP, planning, automatisering, koppeling van systemen,…

Toeleveren

Toeleveranciers ontwikkelen samen slimme oplossingen

10-02 “Als 2020 met het coronavirus ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat…

Toeleveren

NEVAT introduceert webinar-serie NEVAT Talks

01-02 Afgelopen zomer is in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam onder de NEVAT-leden onderzoek…

Toeleveren

Anne Jaap Deinum branchemanager De Nederlandse Verwarmingsindustrie

18-11 Anne Jaap Deinum treedt met ingang van 1 januari aan als branchemanager van De…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X