Nieuw accu-klinknagelpistool van Metabo

0
24

Het nieuwe accu-klinknagelpistool van Metabo plaatst klinknagels in enkele seconden: de NP 18 LTX BL 5.0 heeft per klinknagel slechts ongeveer een seconde nodig. Daarmee is het accu-klinknagelpistool van Metabo 2 x zo snel als op de markt verkrijgbare, vergelijkbare machines en doet het niet onder voor persluchtmachines.

En dat zonder snoer. Platen voorbereiden en bevestigen – met de productuitbreiding dekt Metabo zo het standaardproces in de plaatbewerking binnen de 18 Volt-klasse af; de NP 18 LTX BL 5.0 is het eerste accu-klinknagelpistool op de markt, dat met een geheel systeem van 18 Volt-machines uitwisselbaar is.

Het extreem snelle zetproces verhoogt de productiviteit aanzienlijk. “Dankzij de brushless motor en de robuuste precisietransmissie is het accu-klinknagelpistool niet alleen snel, maar ook duurzaam“, legt productmanager van Metabo Enno Riemersma uit. Niet alleen het apparaat heeft veel uithoudingsvermogen – maar ook de klinknagelverbindingen, zoals in de leuningbouw, op pijpleidingen in de ventilatie- en aircobouw of in de reservoir- en omhulselbouw. “Klinknagelverbindingen zijn bijzonder praktisch, omdat ze snel en voordelig zijn“, zegt Enno Riemersma. Geïntegreerde mondstukken houden de klinknagel in iedere positie vast; zo kan hij er tijdens het werken niet uit vallen, in welke positie het apparaat ook gehouden wordt. Voor nog meer veiligheid zorgt een robuuste handbeschermingsbeugel met geïntegreerde mondstukhouder.