Nieuw Technology Center in Enschede onderstreept ambities Bodor Laser

Na bijna een jaar van voorbereidingen heeft Klaassen Machines het Bodor Technology Center in Enschede in gebruik genomen. Jurgen Kroeze, Divisieleider Bodor Laser Nederland bij Klaasen, merkt nu al de positieve effecten hiervan. “We hebben al klanten op bezoek gehad die vooraf zeiden, we komen wel even een uurtje langs, maar vervolgens een halve dag bleven om alle informatie en snijdemo’s tot zich te nemen.”

In het nieuwe centrum staan maar liefst zeven verschillende lasers (vlakbedlasers, buislasers en profiellasers) werkend opgesteld, een aantal in combinatie met automatisering.

Met het Technology Center, dat geheel gewijd is aan de fiberlasers van Bodor, heeft Klaassen Machines als importeur echt iets neergezet. Hier staan maar liefst zeven verschillende lasers (vlakbedlasers, buislasers en profiellasers) werkend opgesteld. Een aantal in combinatie met de meest recente en innovatieve vormen van automatisering. “We gaan sterk op automatisering en robotisering inzetten”, licht Kroeze toe. “Op dit gebied hebben we echt een inhaalslag gemaakt. We bieden hier steeds meer oplossingen aan.”

Toonaangevend zijn

Het nieuwe centrum past in de ambities die Klaassen heeft met Bodor. “We willen met het merk Bodor het beste en meest toonaangevende merk op de Nederlandse markt zijn”, aldus Kroeze. “Daarbij hoort vanzelfsprekend een goede presentatie en uitstraling.” De Enschedese machineleverancier introduceerde het merk in 2016 op de TechniShow op de Nederlandse markt. Sindsdien zijn er meer dan 125 machines geïnstalleerd. Vooral de laatste jaren is het mede door de innovatieve ontwikkeling van Bodor hard gegaan.

Service is speerpunt

Inmiddels staat er bij Klaassen Machines een sterke en slagvaardige organisatie. Zo’n 15 medewerkers richten zich volledig op de lasers van Bodor. “Service is daarbij ons speerpunt. Daar moeten en kunnen we ons op bewijzen”, weet Kroeze. Het nieuwe Technology Center helpt volgens hem enorm bij het vestigen en versterken van de naam Bodor. “Hier kan de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie beleven en voelen wat we als merk willen zijn en uitstralen. Kwaliteit op een hoog niveau en uiterst functioneel voor een breed spectrum aan snijoplossingen. Bovendien worden de machines goed doorontwikkeld en voortdurend aangepast aan de vraag vanuit de markt. Daarbij hebben we meerdere buis- en plaatlasers op voorraad, waardoor we in korte tijd kunnen leveren. Datzelfde geldt voor de aanwezige voorraad spareparts, laserbronnen en snijkoppen, zodat we snel en adequaat kunnen reageren op hulpvragen van onze relaties.”

Jurgen Kroeze, Divisieleider Bodor Laser Nederland bij Klaasen Machines, voor het nieuwe Bodor Technology Center. “Hier kan de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie beleven en voelen wat we als merk willen zijn en uitstralen.”

Jurgen Kroeze, Divisieleider Bodor Laser Nederland bij Klaasen Machines, voor het nieuwe Bodor Technology Center. “Hier kan de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie beleven en voelen wat we als merk willen zijn en uitstralen.”

Vlakbedlasers

In het nieuwe centrum staan zeven lasersystemen werkend opgesteld. Daaronder diverse vlakbedlasers. Zo staat er een plaatlaser van de P-serie met een 12 kW laserbron en E-trans geautomatiseerd beladingssysteem. Hierop kan de innovatieve ScanCut-technologie worden gedemonstreerd, die de snijsnelheid verhoogt en gebruikers in staat stelt om de snijdikte met 30% -100% te verbreden. Daarmee kunnen dus dikkere platen worden verwerkt in vergelijking met conventionele lasersnijders. Ook een plaatlaser van de i7-Series staat gereed voor demonstraties. Dit is een compacte lasersnijmachine met uitschuifbare tafel voor bedrijven waar bijvoorbeeld de beschikbare ruimte beperkt is.

Buislasers

Ook op het gebied van buis- en profiellasers heeft Bodor veel te bieden. Een voorbeeld in het Technology Center is een buislaser van de T-serie met eco-belader en lasnaaddetectie. Ook staat er een 6 kW buislaser M-350 opgesteld met vier chucks, 12 meter invoer en 6 meter uitvoer. Klaassen Machines heeft deze machine al aan diverse relaties verkocht als vervanging van hun boor-zaagstraat. Alle machines worden werkend gedemonstreerd. Bezoekers kunnen desgewenst hun eigen materialen en tekeningen meenemen voor het uitvoeren van productstudies en snijtesten.

Dreampark Bodor

Klaassen machines krijgt bij de inspanningen op de Nederlandse markt volop ondersteuning vanuit Bodor Laser, waar de ontwikkelingen hard gaan. Eigen ERP-software, eigen calculatiesoftware en koppelingen tussen de buis- en de plaatlasers zijn zaken waar Bodor in samenspraak met Klaassen Machines volop mee aan het ontwikkelen is.
Tevens bouwt Bodor in eigen land momenteel een fonkelnieuwe hoofdvestiging, die de naam Dreampark krijgt en eind 2024 gereed zal zijn. Dreampark omvat productiefaciliteiten met een capaciteit voor wereldwijde productie van 15.000 tot 16.000 machines per jaar, hypermoderne R&D faciliteiten van 20.000 vierkante meter, kantoorruimten, showrooms en tal van aantrekkelijke voorzieningen die de bijna tienduizend medewerkers een prettige werkomgeving bezorgen.

Open huis Bodor Laser Enschede

Wie geïnteresseerd is in lasers en de mogelijkheden van Klaassen Machines en alles van Bodor wil ontdekken, heeft alle gelegenheid om hier kennis mee te maken tijdens het open huis van dinsdag 26 tot en met zaterdag 30 september.

Het Bodor Technology Center in Enschede is dan dagelijks geopend van 9.00 tot 20.00 uur. Vooraf graag aanmelden via www.bodorlaser.nl. Iedere bezoeker van het open huis ontvangt een BTW-voucher en heeft daarmee de mogelijkheid een BTW-vrije machine te kopen. De voucher kan tot en met 31 december 2023 worden verzilverd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Humacs Krabbendam trekt publiek met vijfassers en automatisering

06-12 “Ons open huis was een groot succes”, zegt Salesmanager Bert Versteeg. “Klanten uit het…

Verspanen

Alles draait om automatisering tijdens open huis bij Dormac

23-10 Dormac presenteert allereerst een uitgebreide line-up van metaalbewerkingsmachines van DN Solutions. Deze zijn specifiek…

Plaatbewerking

Klaassen opent technology center Bodor lasers

05-09 In het nieuwe Bodor Technology Center staan zeven verschillende type lasers uit het enorme…

Plaatbewerking

Nardo presenteert Benchmark fiberlaser tijdens Open Huis

22-05 Nardo is het bedrijf van Peter Plomp. Hij is in 2016 voor zichzelf begonnen,…

Verspanen

Van Hoorn Machining heeft alle redenen voor een open huis

24-04 Maar eigenlijk gaat het niet eens zo zeer om die machinedemonstraties. “We zien dit…

Verspanen

Mooie demowerkstukken op Open huis Hermle

28-03 Tijdens het evenement zal de machinebouwer een aantal interessante demowerkstukken bewerken, waaronder een VW…

Plaatbewerking

Pre-Owned Bystronic laser blijkt uitstekende investering

01-03 Achteraf gezien is het een uitstekende investering geweest. Een van de redenen om een…

Plaatbewerking

Nauta reduceert snijtijden met 22kW Bodor laser

03-02 Het leven is keuzes maken en dat geldt ook voor zakelijke beslissingen. Zo stond…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?