Nieuwe 5-asser Toyoda bouwt voort op stijf spindelontwerp

0

Toyoda introduceert het FH630SX-i 5-assige horizontale bewerkingscentrum. Deze nieuwste toevoeging aan de 5-assige familie voorziet in hoog koppel, gelijktijdige 5-assige bewerking, het produceren van complexe onderdelenbewerking en multi-oppervlakteverwerking.

Allemaal in één opstelling.

Van het zeer stijve platform tot de flexibele zwenkas combineert Toyoda’s nieuwe 5-asser de stabiliteit en veelzijdigheid die nodig is bij complexe snijproductie. Kosten, tijd, voorbereiding en verspilling worden tot een minimum beperkt, evenals het risico van onjuiste opspanning. Door de FH630SX-i 5-assig te combineren met 4-assige machines op een gedeeld RGV-systeem kunnen bedrijven bovendien hun prestaties verbeteren, waardoor de autonome productie wordt verbeterd.

Flexibele spindelsnelheid

Toyoda heeft voortgebouwd op zijn zeer stijve spindelontwerp. Dit ontwerp heeft een kantelbare zwenkbeweging om een efficiënte verwerking van grote werkstukken mogelijk te maken. De machine kan 305 mm voorbij de middellijn van de pallet in verticale richting bewegen, zodat er meer flexibiliteit is. De FH630SX-i 5-assige freesmachine biedt namelijk flexibiliteit in de spindelsnelheid van de hoofdspil, zowel voor aluminium als voor titanium. Dit wordt mogelijk gemaakt door de verwisselbare spil cartridge, die de speciale optionele 8.000 omw/min, 78 kW hoofdspindel ondersteunt (of de standaard 15.000 omw/min, 54 kW hoofdspindel). Beide spindels zijn ontworpen met de gepatenteerde vervangbare Toyoda conus voor eenvoudige reparaties en een hoge onderhoudbaarheid. De kantelspil wordt ook geleverd met een robuuste C-as aandrijflijn en een vergroot C-as zwenkbereik van 230 graden voor een betere toegang tot het werkstuk. Als laatste minimaliseert de basis, die de spil ondersteunt, verplaatsing door externe krachten die de verwerkingsnauwkeurigheid beïnvloeden. Toyoda wordt in Nederland geleverd door Landré.