Nieuwe CTL lineaire unit

Tevel introduceert de nieuwe CTL lineaire unit van Unimotion met een geïntegreerde high-performance lineaire motor.

De nieuwe CTL lineaire unit van Unimotion bereikt hoge nauwkeurigheid met behulp van een precisie en geluidsarm lineair geleidingssysteem terwijl de lineair motor hoge dynamische bewegingen mogelijk maakt.

Hoge nauwkeurigheid wordt bereikt met behulp van een precisie en geluidsarme lineair geleidingssysteem terwijl de lineair motor hoge dynamische bewegingen mogelijk maakt. Snelheden tot 5 m/s zijn te bereiken en bieden hiermee de hoogste acceleratie van alle lineair units van UniMotion.

Spelingsvrij

Een hoge nauwkeurigheid en hoog dynamisch bereik kan worden verkregen door gebruik te maken van nauwkeurig lineaire geleidingen en een lineair motor. Door de lineair motoraandrijving zijn de CTL lineair units spelingsvrij, en kunnen worden voorzien van verschillende incrementele en absolute encoders.

Kabelrups

Door de compacte afmetingen en een breed assortiment aan motorlengtes kunnen de lineair units in uiteenlopende hoog-dynamische applicaties simpel toegepast worden. Voor verdere uitbereiding kan de CTL worden uitgerust met een kabelrups welke geschikt is voor hoog dynamisch en geluidsarme toepassingen, mede dankzij een speciaal ontwikkelde methode van koppelen aan de lineair unit. Een corrosiebestendige afschermstrip beschermt het apparaat tegen omgevingsinvloeden zoals vuil en stof.

De innovatieve opspan methode biedt een perfecte uitlijning van de behuizing, zelfs bij een lange slaglengte en hoge versnellingen. De geanodiseerde aluminium behuizing heeft zijsleuven voor bevestiging en sensoren. Een centraal smeerpunt aan beide zijden van de slede biedt eenvoudige toegang voor smering, reiniging en onderhoud. De aluminium profielen zijn geproduceerd volgens EN 12020-2 norm.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Stand vol beweging

11-09 Groneman is specialist in aandrijven en besturen: beweging dus! Daarom is het Hengelose bedrijf…

Werkplaatstechniek

Lineaire geleidingen van Unimotion bij Groneman

09-07 Groneman heeft nu lineaire units van Unimotion in het programma. De lineaire units met…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?