Nieuwe dienst Pilz helpt bedrijven met security

Met de dienst Industrial Security Consulting Service (ISCS) helpt automatiseringsexpert Pilz bedrijven om hun machines en installaties met het oog op security te beveiligen.

Het doel van de modulair opgebouwde dienst Industrial Security Consulting Service (ISCS) is om security-kwetsbaarheden op te sporen en oplossingen te vinden – op basis van huidige wettelijke voorschriften en ophanden zijnde veranderingen.

Het doel van deze modulair opgebouwde dienst is om security-kwetsbaarheden op te sporen en oplossingen te vinden – op basis van huidige wettelijke voorschriften en ophanden zijnde veranderingen. Zo garanderen bedrijven dat hun machines, installaties en vooral medewerkers worden beschermd.

EU-verplichting

Een security-incident kan gevolgen voor mensen, machines en bedrijven hebben, van productie-uitvallen en gegevensverlies tot een gevaar voor de medewerkers die de machine bedienen. Ook bewuste of onbewuste manipulaties van een machine kunnen de activiteiten lamleggen en zijn dus een belangrijke reden om veiligheidsmaatregelen te treffen.

De wetgever heeft het belang van Industrial Security erkend. De EU-richtlijn NIS 2, de Cyber Resilience Act en de Machineverordening verplichten Europese bedrijven om hun machines en installaties veilig op het gebied van Industrial Security te maken. Om bedrijven een indicatie van hun gevaar en schade te geven en om wetswijzigingen toe te passen om aan de CE-conformiteit te voldoen, lanceert Pilz de Industrial Security Consulting Service (ISCS).

Vier stappen

De ISCS bestaat uit vier modules: analyse van de beschermingsbehoeften, Industrial Security-risicobeoordeling, Industrial Security-concept en Industrial Security-systeemverificatie. Bij de analyse van de beschermingsbehoeften bepalen de experts van Pilz in het bedrijf de omvang van de te beschermen machines of installaties alsmede de beschermingsdoelen van het systeem. In de tweede stap, de risicobeoordeling, worden alle risico’s en de waarschijnlijkheid van optreden beoordeeld en wel voor elk deel gedurende de complete levenscyclus van het systeem. Aansluitend praten de experts van Pilz met de klant over oplossingen voor kwetsbaarheden en mogelijke gevaren.

In de derde stap stellen de experts van Pilz een Industrial Security-concept met strategieën en maatregelen voor het afwenden en verminderen van risico’s als gevolg van aanvallen, manipulatie en verkeerde bediening op. Ook worden er policies, regels en richtlijnen voor de verdere veilige werking van het systeem opgesteld. In de laatste stap, de Industrial Security-systeemverificatie, wordt de effectiviteit van de geïmplementeerde tegenmaatregelen gecontroleerd.

Na voltooiing van de ISCS zijn machinefabrikanten en -exploitanten goed voorbereid met het oog op Industrial Security en is er voldaan aan de huidige en toekomstige wettelijke voorschriften, bijvoorbeeld ten aanzien van de CE-conformiteit.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Spanningsvrij onderhoud

07-05 Met het veilige spanningsbewakingsrelais PNOZ s60 biedt Pilz nu bewaking van de spanningsvrije toestand…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV