Nieuwe eigenaar Laveno Metaalbewerking

0

Matthijs Post mag zich sinds kort eigenaar noemen van Laveno Metaalbewerking in Vollenhove. Hij is hier in 2001 begonnen als stagiair en werd in 2019 benoemd tot bedrijfsleider.

Laveno Metaalbewerking is al ruim 40 jaar een bekende naam in de regio rond Vollenhove en in de metaalwereld. Betrouwbaarheid en vakmanschap zijn de twee belangrijkste kernwaarden. De afdeling constructie produceert halffabricaten zoals delen van machines voor verschillende sectoren, de afdeling verspaning maakt onderdelen voor industrie, luxe jachtbouw en agrarische bedrijven.

Albert en Guus Hansman hebben zo’n 25 jaar geleden het bedrijf overgenomen van hun vader. Nu is het hun beurt om het bedrijf over te dragen. En wel aan Matthijs Post, die al sinds zijn jeugd bij het bedrijf werkt als vakantiehulp, stagiair en later als werkvoorbereider en hoofd van de constructie-afdeling. Sinds 28 april is hij de nieuwe eigenaar van Laveno Metaalbewerking.

In de visie van Post kan de steeds professioneler wordende metaalbranche alleen maar bediend worden met vakmanschap, goed gereedschap en een geoliede organisatie.  “De kwaliteiten van de mensen bepalen de kwaliteit van de producten die we kunnen leveren. We hebben goede mensen in het team en zijn in staat om kennis met elkaar te delen. We zijn steeds op zoek naar metaal-enthousiasten die zich willen inzetten om voor de klant te produceren en voor de collega’s klaar te staan. Alleen zo kunnen we de kwaliteit blijven verhogen terwijl we ondertussen energie krijgen van ons vak en van elkaar.”