Nieuwe eigenaren voor Van Egten in Beilen

Metaalbedrijf Van Egten in Beilen is verkocht aan twee nieuwe eigenaren: Wout Schipper (47) uit Assen en Anne Wiersma (43) uit Eastermar. De twee huidige directeuren-eigenaren Jan Geerts en Bé van Egten worden eind dit jaar 65 en zochten sinds vorig jaar naar een geschikte koper voor hun familiebedrijf.

Die nieuwe eigenaar moest wel aan hun eisen en voorwaarden voldoen: behoud van de hoogwaardige werkgelegenheid voor de 28 fulltime personeelsleden en borg staan voor de kwaliteit van de gemaakte producten als roestvrijstalen installaties en apparatuur voor de voedings- en zuivelindustrie, voor de recycling- en vuilverwerking, voor de offshore, voor de bouwwereld en voor crematoria.

Met de twee ondernemers uit Assen en Eastermar hebben ze die gevonden. Wout Schipper en Anne Wiersma kennen elkaar al jaren, werkten onder andere samen bij Roden Staal en hebben beiden een technische en bedrijfskundige achtergrond, die naadloos aansluit bij wat Van Egten maakt. De nieuwe directeur-eigenaar Wout Schipper heeft na zijn HTS opleiding 14 jaar gewerkt bij Roden Staal en vanaf 2009 was hij in verschillende management functies actief onder andere in Nederland, de Verenigde Staten, Zuidoost Azië en India actief in de staalsector en petrochemie. De andere nieuwe directeur-eigenaar Anne Wiersma heeft na zijn opleidingen aan de MTS (elektrotechniek), HTS (werktuigbouwkunde) en universiteit (bedrijfskunde) onder andere gewerkt in de offshore industrie bij SMST in Drachten, bij BSB Staalbouw in Sumar en als hoofd verkoop bij Machinefabriek Van der Ploeg in Leeuwarden. Daarnaast is hij sinds 2009 samen met zijn vrouw eigenaar van een hydraulisch servicebedrijf met tien personeelsleden in Rotterdam.

De vertrekkende directeuren-eigenaren Jan Geerts en Bé van Egten zijn blij dat ze twee opvolgers krijgen die net als zij, elkaar aanvullen wat betreft expertise, vakmanschap en ondernemerszin en beiden ook zelf in het bedrijf aan de slag gaan. De komende maanden zullen de huidige eigenaren nog als adviseur aan het bedrijf verbonden blijven om de overname zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De naam Van Egten blijft gehandhaafd. Daar waren beide partijen het snel over eens, want deze naam bestaat inmiddels 77 jaar en is in zijn sector onderscheidend door zijn specialistische producten, kennis en apparatuur en trouwe, grote klanten als bijvoorbeeld zuivelreus Friesland Campina en vuilverwerker Attero. Oprichter was Jan van Egten die in Makkum bij Beilen in 1940 met een smederij begon. Zoon Bé en schoonzoon Jan namen in 1979 samen het bedrijf over.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Angst

20-11 In mijn herinnering en perceptie had Gijs een gerenommeerde handelsonderneming op het gebied van…

Bedrijf en Economie

Investeerder Rivean neemt Wilvo Group over

15-11 Samen met het managementteam van Wilvo neemt Rivean de aandelen over van bestaande aandeelhouders,…

Bedrijf en Economie

Dumaco breidt uit met 8e vestiging: Ubroek precision in large machining

07-11 Ubroek, opgericht in 1965, is gespecialiseerd in precisie metaalbewerking. Als toeleverancier levert het bedrijf…

Bedrijf en Economie

Wilvo neemt V.d. Elsen over

27-03 De overname (de vierde na GFM in 2020, Iteq in 2021 en Van Den…

3D

Anvil haalt met overname De Valk 3D metaalprinten aan boord

09-11 De Valk is gespecialiseerd in het flexibel en snel produceren van mechanische componenten. Denk…

Columns

Zelfkennis, een sterk punt

10-10 Viktor heeft toentertijd de aandelen van zijn broer overgenomen en was direct begonnen de…

Plaatbewerking

Metaalcenter Driessen overgenomen door investeringsmaatschappij

06-09 Metaalcenter Driessen is een metaalbewerker, gespecialiseerd in enkel stuks, kleine series plaatwerk en licht…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?