Nieuwe freesbank voor maatwerk en kleine series

0
22

Vanwege grote drukte en behoefte aan extra productiecapaciteit heeft Ridderflex recentelijk een nieuwe freesbank aangeschaft, namelijk de Style BT 1500. Naast twee andere verspaningsmachines van Style biedt dit een extra aanvulling op het huidige machinepark.

Ridderflex is gespecialiseerd in het produceren van maatwerkproducten. Het bedrijf uit Ridderkerk ontwikkelt en produceert essentiële onderdelen voor elke industrie in elke gewenste kunststof, rubber of polyurethaan. Het bewerken van deze materialen is een specialistische klus en vergt andere kennis dan het verwerken van bijvoorbeeld metaal. Doordat Ridderflex zich niet beperkt tot de standaardmaterialen en -producten, kan het bedrijf klanten adviseren over het toepassen van de beste oplossing voor het product. Dankzij de jarenlange ervaring en het uitgebreide machinepark kan Ridderflex garanderen dat al het draai- én freeswerk van een hoge graad van nauwkeurigheid is.

Trouwe afnemer
Vanwege grote drukte, had Ridderflex behoefte aan extra productiecapaciteit en vanwege die reden werd deze zomer de Style BT 1500 freesbank aangeschaft. De keuze viel niet voor niets op Style. “Wij zijn een trouwe afnemer van machines van Style”, zegt Saskia Driece van Ridderflex. “Wij hebben ook onder andere de freesbanken Style BT 1500e en BT 600 in ons machinepark. Wij hebben over het algemeen korte doorlooptijden in de opdrachten van klanten en daarbij is de snelle instelling van de machines van Style heel handig.” De Style BT 1500 is de best verkochte freesbank van Style en heeft veelzijdigheid en ergonomie hoog in het vaandel staan. Deze freesbanken zijn speciaal ontworpen en ontwikkeld voor de productie van maatwerk en kleine series. Ten behoeve van hoge belasting is het het gietijzeren frame is uit één stok gegoten. De tafelbelasting gaat tot 1000 kg en het maximaal toerental is 12000 rpm bij 11 kW motor. De slag X/Y/Z is 1500 x 650 x 600 mm.

Kunststof frezen tot kunst verheven
De Style BT 1500 is gekozen vanwege het snel en nauwkeurig produceren uit kunststof. “Wij gaan met deze freesbank diverse soorten kunststof bewerken tot custom-made producten voor de industrie”, aldus Driece. “Door de jaren heen heeft Ridderflex kunststof frezen tot een kunst verheven. Wij verwachten hiermee beter te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar maatwerk!”