Nieuwe generatie pneumatische klemmen

Schunk zet zijn succesverhaal met pneumatische klemmen voort met het modulaire systeem Tandem3. Deze nieuwe serie vervangt het bestaande modulaire systeem Tandem-plus en breidt het portfolio uit met talrijke varianten.

De pneumatische klem KSP3 is het eerste product van het nieuwe modulaire systeem Tandem3. Hiermee opent Schunk nieuwe toepassingsgebieden voor geautomatiseerde machinebelading.

Hiermee biedt Schunk meer oplossingen en prestaties voor het opspannen van werkstukken in het standaardbereik dan enig ander bedrijf en maakt het de weg vrij voor gebruik in geautomatiseerde machinebelading.

Extra technische kenmerken

Op het eerste gezicht springen de drie groeven van de Tandem KSP3 klem in het oog. Maar het zijn vooral de innerlijke waarden die het eerste product van het modulaire systeem Tandem3 onderscheiden van zijn voorganger. Schunk vervangt met het nieuwe aanbod pneumatische klemmen het bestaande modulaire systeem Tandem-plus en vult het aan met varianten met extra technische kenmerken. E

en ervan maakt de gepatenteerde bewaking van de positie van de basisbek mogelijk via dynamische druk, een andere maakt het mogelijk het luchtsysteem via de bek te besturen. Voorheen was het alleen mogelijk om de positie van de bek of de aanwezigheid van het werkstuk met extra inspanning te bewaken. Dankzij de standaardintegratie opent Schunk nieuwe toepassingsgebieden op het gebied van geautomatiseerde bewerking.

Hogere klemkracht

De KSP3 heeft dankzij de geïntegreerde veerconstructie in de klem een hogere klemkracht dan alle voorgaande modellen. Als de luchttoevoer van de klem wordt losgekoppeld, blijft de klemkracht via veren behouden. De pneumatische klemmen kunnen universeel worden gebruikt waar proces betrouwbare opspanning door constante en hoge klemkrachten vereist zijn – vooral bij geautomatiseerde machinebelading. Met behulp van consoleplaten kan deze snel een eenvoudig op de machinetafel of het Vero-S nulpuntspansysteem worden gemonteerd, waardoor de instelkosten worden bespaard.

Het is ook ideaal voor 6-zijdige bewerkingen in twee opstellingen. De klem met twee bekken is verkrijgbaar in zeven verschillende klemmaten en met een standaardbek, lange slag bek of vaste bek. Er zijn in totaal 200 verschillende varianten beschikbaar. De enorme verscheidenheid aan uitrustingsmogelijkheden kenmerkt het hele Tandem3 modulaire systeem. Schunk heeft ook een uitgebreid assortiment accessoires voor de nieuwe serie ontwikkeld. Het omvat onder meer universele klembekken voor 3- en 5-assige bewerking en gestandaardiseerde consoleplaten voor eenvoudig opspannen.

Met het modulaire systeem breidt Schunk zijn brede standaardrepertoire uit met extra spanmiddelen voor elke toepassing. In combinatie met haar jarenlange knowhow kan Schunk zo aan elke wens van de klant voldoen. De KSP3 legt de basis voor het modulaire systeem van de toekomst. Het zal worden uitgebreid met andere producten zoals klemmen met drie bekken of elektrische klemmen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Schunk presenteert pneumatische grijper met gecertificeerd veilig grijpkrachtbehoud

11-07 De PGL-plus-P pneumatische universele grijper is verkrijgbaar in vijf maten en biedt een prestatiepakket…

Automatisering

RoboJob houdt Team Day in eigen huis

24-05 Het Automation Team Day concept werd voor het eerst in Duitsland toegepast: in haar…

Automatisering

Snelle start met cobot-belading

23-03 De meegeleverde grijpers en spanners zijn perfect aangepast voor gebruik bij het verspanen van…

Verspanen

Digitalisering bij 30.000 RPM

06-10 De eisen aan het opspannen van gereedschappen worden steeds hoger. Andreas Kühl, General Manager…

Automatisering

Plug & Work-portfolio Schunk nu ook voor Omron en Fanuc cobots

18-08 Dit betekent dat een breed scala aan automatiseringsscenario’s in de kortst mogelijke tijd kan…

Verspanen

Grijpvingers wisselen met druk op de knop

07-07 Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een…

Verspanen

Gressel brengt flexibiliteit en eenvoud in geautomatiseerd opspannen

29-06 Volgens Gressel combineert de RC-2 robotmodule de voordelen van directe robotbelading met die van…

Oppervlaktetechniek

Schunk en 3M partners in geautomatiseerd slijpen

26-05 Slijpen, ontbramen, polijsten ─ als het gaat om uitdagende taken zoals het verwijderen van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X