Nieuwe huisvesting voor Hop Machines

Hop Machines, actief met de in- en verkoop van gebruikte en nieuwe metaalbewerkingsmachines, opereert sinds kort vanuit een nieuw pand in Wilbertoord, een klein dorp in Noord-Brabant. Maar voordat het zover was, moest er heel wat werk worden verzet.

Hop Machines is een echt familiebedrijf. Het is opgericht in 2003, toen Paul en Vincent Hop besloten samen te gaan werken. Ook Margo (echtgenote van Paul en moeder van Vincent) en Femke (dochter van Paul en zus van Vincent) zijn in het bedrijf actief.
Samen hebben ze van Hop Machines een goed lopende zaak gemaakt. Er worden steeds meer machines ingekocht en zelfs worden complete fabrieken en productielijnen opgekocht. Een mooi voorbeeld  daarvan deed zich voor in 2010. Paul en Vincent durfden toen de stap te nemen om in België een fabriek met een oppervlakte van 30.000 vierkante meter op te kopen. Het werd een project dat ongeveer 9 maanden zou duren. Paul, Margo en Vincent waren doordeweeks voortdurend in België om na 9 maanden de fabriek geheel leeg en veegschoon op te leveren.

Slopen en opbouwen
Niet alleen het bedrijf groeit, ook de transportmiddelen om machines te halen en te leveren worden steeds professioneler. Momenteel beschikt Hop machines over een eigen dieplader,  waar  44 ton in mag worden geladen. Ook heeft het familiebedrijf eigen heftrucks tot z’n beschikking (tot 12 ton elektrische).

Nieuwe loods
Eigenlijk bleef op zeker moment alleen het eigen bedrijfspand achter bij de ontwikkelingen. Hop Machines was lange tijd gevestigd in enkele oude loodsen in Wilbertoord. Maar omdat daar nog genoeg ruimte was om uit te breiden, werd samen met de gemeente bekeken of het mogelijk was de oude loodsen te slopen en er een nieuwe loods voor terug te zetten. Na heel wat jaren wachten, bellen en bespreken was het dit jaar dan eindelijk zo ver en kon begonnen worden met de vernieuwing van de huisvesting. Dat betekende eerst heel wat sloopwerk en daarna de opbouw van de nieuwe loods. In september konden de eerste machines worden verkocht vanuit het nieuwe pand.
De bedrijfsvoorraad bestaat uit een grote verscheidenheid aan metaalbewerkingsmachines, vooral CNC-machines. “Wij bieden service, zowel vanuit onze werkplaats als op locatie”, zegt Vincent Hop. “Ook voor het plaatsen en in werking stellen van machines kunnen klanten een beroep doen op onze service. We hebben uitstekende mogelijkheden voor het laden en lossen van machines. Men kan ook bij ons terecht voor het transporteren en plaatsen van gekochte machine(s).”

Hop Machines
Standnummer 260

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

BrakeForm voor kantpers

05-11 Op de steeds terugkerende vraag naar secundaire bewerkingen in combinatie met het kanten van…

Geen categorie

Bosch Supplies toont krachtige magneettafel

04-11 Bosch Supplies presenteert de nieuwste, krachtige NP-magneettafel voor zware freesbewerkingen van Soph. Naast de…

Geen categorie

Alles voor lassers

04-11 Huisman Gassen en Lastechniek in Tiel biedt het totale leveringspakket voor de lasser uit…

Geen categorie

Hagoort Air Cutting Oils voor nevelsmering

04-11 Hagoort Air Cutting Tools zijn hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistoffen van Jokisch voor toepassing in onder andere…

Geen categorie

Geran legt accent op poortautomatisering

04-11 Geran presenteert een belangrijk deel van haar uitgebreide assortiment. Het zwaartepunt op  METAVAK ligt…

Geen categorie

Matrho Premium Dealer Optimum CNC machines

04-11 Matrho Tools in Helmond mag zich de eerste Premium Dealer voor Nederland noemen van…

Geen categorie

Digitaal defect?

04-11 Stoxon Machines heeft altijd een oplossing voor een ‘defecte’ digitale aflezing. Door het verwerven…

Geen categorie

Landré showt frees-, erodeer- en ontbraammachines

04-11 Landré, technologieleverancier voor de maakindustrie, presenteert een aantal machines voor de verspaning en plaatbewerking…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV