Nieuwe instap magneetkernboormachine FEIN

FEIN breidt het assortiment economische kernboormachines uit met de kleine, lichte en krachtige magneetkernboormachine met 1 versnelling KBE 32.

De bedieningselementen van de FEIN KBE 32 zijn naar binnen verplaatst en zijn daardoor ook in werksituaties met weinig ruimte goed bereikbaar. Werkzaamheden in de buurt van randen zijn daardoor mogelijk.

Veel klanten van FEIN moeten met hun kernboormachines dikwijls onder de zwaarste omstandigheden een breed scala aan toepassingen uitvoeren. Ze zijn daarom bereid te investeren in een veelzijdig te gebruiken kernboormachine. “Tegelijkertijd zijn er ook gebruikers, bijvoorbeeld in de metaal- en staalbouw, die bijna uitsluitend kernboringen met kernboormachines uitvoeren. Zij hebben zodoende minder eisen wat betreft universele gebruiksmogelijkheden. Voor hen zijn een krachtige, rechtslopende kernboormachine en een gering slagbereik voldoende”, aldus productmanager Christian Kreb.

Op basis van deze klanteisen heeft FEIN speciaal voor deze doelgroep een compleet nieuwe magneetkernboormachine ontwikkeld, die wat betreft kwaliteit, levensduur en prijs-kwaliteitverhouding uniek is. Het resultaat zijn de magneetkernboormachines met 1 versnelling KBE 32 en de KBE 32 QW. Beide modellen zijn met een ¾in Weldon-kernbooropname uitgerust en verschillen alleen van elkaar doordat de KBE 32 QW het gereedschapsloos verwisselen van kernboren mogelijk maakt.

Kernboringen tot diameter 32 mm

Met de krachtige motor van 1200 W voldoet de KBE 32 aan de vraag van klanten naar een krachtige machine: qua concurrentie is dat volgens FEIN zelfs het hoogste motorvermogen in deze vermogensklasse. Gebruikers werken daardoor economisch en tegelijkertijd met veel vermogen. Door het constant hoge draaimoment en een stabiele motorkarakteristiek wordt ook met belasting een hoog werktempo bereikt.

Omdat veel klanten hun kernboormachines hoofdzakelijk voor kernboringen gebruiken, hebben ontwikkelaars van FEIN de KBE 32 exact voor dit gebruik geoptimaliseerd: De machine zorgt voor nauwkeurige boorresultaten en maakt daarmee kernboringen tot een diameter van 32 mm betrouwbaar mogelijk.

Vooral bij werkzaamheden in de staalbouw laat de machine z’n sterke kanten zien, doordat hij gebruikers bij de meest gangbare kernboordiameters van 14 tot 26 mm optimaal ondersteunt met hoge efficiëntie. Bovendien is de KBE 32 met totaalgewicht van slechts 10,8 kg ideaal voor gebruik op de bouwplaats en bij werkzaamheden boven het hoofd, bijvoorbeeld in de staal- en bruggenbouw, bovenleidingbouw en de klassieke metaalbouw. De klantenquêtes hebben bovendien laten zien dat een machine met een slagbereik van 90 mm en snijdieptes van 50 mm geschikt zou zijn voor bijna alle kernboortoepassingen. Deze resultaten worden ook gerealiseerd door de KBE 32.

De machine moet over goede stabiliteit beschikken, zodat het volledige motorvermogen op de boorspindel kan worden overgebracht. Bij de KBE 32 zorgt een elektromagneet hiervoor. Deze heeft een kracht van 10.000 Newton.

Tot 70.000 kernboringen

Als een machine onderhouden moet worden en daardoor uitvalt, kunnen vooral bij projectwerkzaamheden met veel tijdsdruk problemen ontstaan. De vraag van klanten naar een stabiele machine die bestand is tegen zware omstandigheden in bijvoorbeeld de staalbouw, was dan ook groot. Daarom heeft FEIN de KBE 32 als extreem belastbare constructie met hoge verwerkingskwaliteit ontworpen. De boorstander van aluminium drukgietwerk is massief uitgevoerd en ook de mechanische componenten zijn extreem sterk.

De boormotorkabel loopt in de motorbehuizing, waardoor het risico wordt uitgesloten dat de gebruiker per ongeluk met de kabel aan bijvoorbeeld het werkstuk blijft hangen en de machine in het ergste geval wordt beschadigd. Al deze maatregelen zijn er uiteindelijk voor bedoeld dat de KBE 32 duurzaam is en een lange levensduur heeft: De machine realiseert maximaal 70.000 kernboringen, wat overeenkomt met een gebruiksduur van ongeveer 400 uur.

Veilige, eenvoudige bediening

Naast vermogen, duurzaamheid en kwaliteit is ook een eenvoudige bediening belangrijk voor gebruikers, ook op werkplekken met weinig ruimte. Daarom is de KBE32 voorzien van een aanvoerhandwiel, dat gebruikers afhankelijk van het gebruik gereedschapsloos aan de linker- of rechterkant kunnen aanbrengen. Zo kunnen ook kernboringen in de buurt van randen worden gerealiseerd. Bovendien heeft de machine overzichtelijke bedieningselementen. Omdat deze naar binnen zijn verplaatst, kunnen gebruikers ze met de hand probleemloos bereiken, zelfs bij werkzaamheden in de buurt van randen.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Compact, licht en krachtig – de F-IRON Cut 57 AS

14-02 De nieuwe F-IRON Cut 57 AS schittert door het lichte gewicht, de compactheid en…

MetaalNieuws Extra IM

Van 15 naar 7 seconden met de snelste magneetkernboormachine van FEIN

22-11 Op deze manier wordt de productiviteit verdubbeld en wordt er zowel tijd als contant…

Oppervlaktetechniek

Sterke slijpers – zonder compromissen

03-10 Kortom: een echte doorzetter voor de gebruiker, wat vooral loont voor de portemonnee. Er…

Toeleveren

FEIN VersaMAG maakt spankracht mobiel

17-07 Dankzij de permanente magneet is de nieuwe VersaMAG bankschroef niet langer vastgeketend aan de…

Toeleveren

Compacte probleemoplosser voor montagewerk

16-01 De magneet-kernboormachine KBC 36 MAGFORCE onderscheidt zich door de compacte bouwvorm. FEIN heeft deze…

MetaalNieuws Extra IM

Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

28-04 Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in…

Werkplaatstechniek

Veilig en nauwkeurig: FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

02-02 Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk…

MetaalNieuws Extra IM

Grote FEIN kernbooractie

03-06 Als voorwaarde geldt: de klant registreert de actiemachine na aankoop voor de 3 jaar…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?