Nieuwe Kipp-catalogi Spantechniek en Bediendelen/normelementen

Kipp heeft actuele catalogi uitgebracht voor de onderdelen Bediendelen/normelementen en Spantechniek. Deze naslagwerken voor constructeurs bevatten in totaal 55.000 artikelen, waaronder 5000 nieuwe producten.

De nieuwe catalogi van Kipp bevatten in totaal 55.000 artikelen, waaronder 5000 nieuwe producten.

De catalogus Bediendelen/normelementen bevat 1600 pagina’s. Nieuw zijn bijvoorbeeld de twee productlijnen Feature grip en Novonox hygienic. Onder de naam Feature grip ontwikkelt Kipp slimme componenten en oplossingen, die informatief, koppelbaar en daarmee geschikt zijn voor Industrie 4.0 toepassingen. In de productlijn Novonox hygienic zijn roestvaststalen producten samengevat, die gericht zijn ontworpen voor de hoge hygiëne-eisen in de farmaceutische en levensmiddelenindustrie, de medische techniek en in de verpakkingsbranche.

Behalve de twee nieuwe productlijnen staan in de catalogus nu ook een groot aantal nieuwe duroplast-producten, arrêteerbouten, vergrendelpennen evenals buisgrepen en scharnieren. Alle standaardcomponenten zijn voor 98% af magazijn verkrijgbaar en dus snel leverbaar.

Spantechniek

In de 580 pagina’s dikke catalogus Spantechniek heeft Kipp het assortiment aanzienlijk uitgebreid – niet alleen met afzonderlijke productvarianten, maar ook met nieuwe systemen.

Een highlight is de 5-assige spanner Kippflexx. Deze is toepasbaar als bankschroef voor het spannen van onbewerkte delen of als centrische spanner voor de neerdrukspanning, dus: 2IN1. Andere nieuwe systeemproducten zijn het 5-assige modulespansysteem 138 voor de nulpuntspanning van grote of zware werkstukken, pneumatisch bediende spanelementen voor een gedeeltelijke automatisering van processen en een kettingspansysteem voor het veilig spannen en vastzetten van werkstukken met onregelmatige contouren in bewerkingscentra.

Ook nieuwe basiselementen met T-gleuven in meer voetafmetingen evenals hoogte- en kubusvarianten zijn in de catalogus te vinden.

Beide catalogi zijn in meerdere talen verschenen en zijn ook als beschikbaar als eCatalogue of pdf-uitgave als download.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Ergonomische grepen

26-01 Kipp heeft de reeks Sympa touch uitgebreid met drie hoogwaardige modellen. Een karakteristieke eigenschap…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV